Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, 'Son zamanlarda ülkemizde yaşanan, polisimize, askerimize ve masum insanlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksulu saldırıları gerçekleştiren kirli ellerle nefesimiz tükenene kadar mücadele edeceğiz' dedi.

Polis Haftası etkinlikleri ilk olarak Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un Samsun Valilik ziyareti ile başladı. Etkinlikler daha sonra Çevik Kuvvet Şubesi'nin bahçesinde kesilen kurban ile devam etti.

Kurban kesiminin ardından şehitler ve gaziler için Büyük Cami'de Mevlid-i Şerif okundu. Anma töreni etkinlikleri ise Asri Mezarlığı'nda gerçekleşti. Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan anma töreni etkinlikleri, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un şehitlik şeref defterini imzalaması ile devam etti.

Anma töreninde konuşan Yavuz, 'Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzuru ve güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümü vesilesi ile huzurunuzdayız. Türk Polis Teşkilatı ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma, halkımızın can ve mal güvenliğini koruma ve kollama, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve suç işleyenleri adalete teslim etme hususunda 171 yıldır gece-gündüz demeden başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan, polisimize, askerimize ve masum insanlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksulu saldırıları gerçekleştiren kirli ellerle nefesimiz tükenene kadar mücadele edeceğiz. Neticede terörden ve şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenler mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklardır. Aziz şehitlerimiz, sizler rahat uyuyun! Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar bizler var olduğumuz müddetçe hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır' dedi.

Polis Haftası etkinlikleri şehit mezarlıklarının ziyaretleri son buldu.