Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yaşayan 88 yaşındaki yatalak babası Şaban Bilen için yüzde 93 oranında ''Ağır engelli'' raporu varken, rapor yenileme sürecinde engel oranının üç hastanede de farklı çıktığını iddia eden Şerif Bilen ''Verilmiş bir hakkın, profesörlerce doğru testlerden geçirmeden verdiği kararla bizi mağdur etmeleri neden?'' ifadelerini kullandı.

20 GÜNDÜR HASTANELERDEYİZ

15 Temmuz gecesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaralandığı ve devletten gazi ünvanı aldığını söyleyen Şerif Bilen, ''Babam 35 yıl önce felç geçirdi. İkinci felci geçirince yatalak oldu. 9 aydır ona bakıyorum, çoluğum çocuğum İstanbul'da. Buraya geldiğim süreç içerisinde Gazi Devlet Hastanesi'ne acile kaldırıldı, taburcu oldukta sonra babama yüzde 93 oranında ağır engelli olduğuna dair rapor verildi. Babam bu rapor sayesinde evde bakım hizmeti ve evde bakım ücreti almaya başladı. 6 ay sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü raporun yenilenmesi için yazı geldi. Gazi Devlet Hastanesi'nden ikinci rapor alırken, babam yatalak olduğu için doktorlar odaya gelip kontrol ettiler. Hiçbir test yapılmadı ve yüzde 64'le ağır engelli olmadığı söylendi. Samsun Valiliği'ne itiraz ettim ama 'Süreci bekleyeceğiz' dediler. Daha sonra Çarşamba Devlet Hastanesi'nde başka bir rapor başvurusu yaptım. Orada da yüzde 89 ağır engelli çıktı. Raporlar farklı olduğu için hakem heyetine gönderildik. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek hakem heyetinden yüzde 93 ağır engelli raporu çıktı. Üç farklı hastane, dört ayrı rapor verdi. 20 gündür hastamı eşimden dostumdan ödünç araba alarak getirip götürdüm. Ne bir nakil aracı verildi ne de benimle ilgilenen oldu. Bana rapor çilesi yaşattılar'' diye konuştu.

HİÇ Mİ YAPTIRIMI OLMAYACAK?

Rapordaki engellilik oranlarının farklı çıkmasıyla şaşkına uğradığını ifade eden Bilen, ''Profesörlere saygım sonsuz ama bu rapor neye göre farkı oranlarda çıktı. Biz günlerdir neden çile çektik? Bu bir profesörün inisiyatifine kalmamalı. Mağdur olan hastam ve ben. Babam enfeksiyon hastası, onu kucağımda taşıyorum. Biz ayrıca hakkımız olanı istiyoruz. Profesörlerce doğru testlerden geçirilen verilen kararla bizi mağdur etmeleri neden? Bunun hiç mi yaptırımı olmayacak? Ben hakkımı nereden arayacağım? Bunu bana yapan insanların kontrol edilmesini istiyorum. Ben yaşadım başka birisi yaşamasın'' dedi.

Zerrin SOMUNCU