MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen konferansta '21 Yüzyıl Dijital Dünya Düzeni ve Türkiye' konusu değerlendirildi. Konferansa çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi katıldı. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka'nın açılış konuşmasının ardından sözü alan Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi, 4. Sanayi Devrimi, Bir Kuşak Bir Yol Projesi, Yapay Zeka ile Nasıl Bir Dünya Şekillenecek, Türkiye Ne Yapmalı? konularında sunumunu gerçekleştirdi. Çiftçi, 'Dünyanın arka planında ne olduğunu görmeden önümüzü görmemiz mümkün değil. Bu ticarette de böyledir. Dünyada kim kimdir. Dünyadaki mücadele ekonomi mücadelesi değildir. Para küçük insanların mücadelesi deniyor. Dünyadaki ana mücadele hak batıl mücadelesidir. Günümüzde insanın kontrol edildiği bir dünya kurgulanıyor. Çalışmalarını bu yönde ilerletiyorlar. Bakara süresinin 205'inci ayetinde, 'Onlar iş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koşar. Allah ise bozgunculuğu sevmez.' Bugün genetik çalışmalarla Allah'ın yaratmış olduğu insanın fıtratını değiştirmeye yönelik çalışma yürütülüyor. 20. yüzyılda dinler üzerinden insanları kontrol altına almaya çalışıyorlar. Özellikle de ülkelerde muhalefet nasıl ayaklanır buna uğraşıyorlar. Muhalefet üzerinden ülkeyi karıştırmaya kaos ortamı oluşturmaya çalışılmaktadır. Türkiye'de Amerikan Büyükelçisi sık sık çeşitli yerleri ziyaret ediyor. Bunların hepsi istihbaratçıdır. Batılılar kimi nereye göndereceğini çok önceden planlıyor. Gezi Parkı olaylarında bir grup Amerikalı, benimle gazeteci kimliğine bürünerek sizi tanımak istiyoruz diye bir soru yönelttiler. Ben de bu palavraları bırakın da, CIA'deki derecenizi öğrenmek istiyorum dedim. İrkildiler ve neden böyle konuşuyoruz dediler. Yaşadığım bu olayın ardından, Gezi Parkı olayının başlamasından 40 gün önce Hükümete Gezi Parkı olaylarının yaşanacağına dair bir rapor sundum. Ülkemize gelen ajanlar ortalığı karıştırmak için uzun zaman uğraştılar. Ama başarısız oldular. Bunlardaki akıl şeytani bir akıldır, panzehiri de Rahmani bir akıldır' dedi.
Facebook'un 21. yüzyılda tamamen aile yapısını değiştirmeye yönelik tasarlandığını belirten Çiftçi, 'Bugün ailelerin tek başına sosyal medya ile mücadele etmesi mümkün değildir. Sosyal medya ile devlette mücadele etmelidir. Devlet desteği olmazsa aile tek başına mücadelede başarısız olur. Çünkü çocuğu ailede korursun ama okulda sınıf arkadaşlarıyla tekrar sosyal medyayı kullanır. Facebook ve Twitter 'in arka plan analizleri var. Gezi parkı olaylarını sosyal medya üzerinden yürüttüler. Sosyal medya üzerinde önce algı operasyonu, sonrasında öfke operasyonu ve son olarak da organize bir şekilde eyleme dönüştürdüler. Eylem ilk başlarda masumane gösterildi. Çünkü başta gelenler nerede olduklarını bilmeden oradaydı. Daha sonra terör örgütleri devreye girdi ve halkı galeyana getirdi. Şeytani aklı tanırsak ne yapacağını çözümleyebiliriz. Şeytani akıl bugün Gezi Parkı ve 15 Temmuz Darbe girişimi gibi farklı yöntemlerle Türkiye'ye operasyon çekmeye çalıştı. Sosyal medya kullanılarak vatandaşlarımızın zihinlerini etkileyip yönlendirilmeye çalışıldı. Bilim, bu alemi açıklamaya yetmez. Bilim insanın aklının ürünüdür. Oysaki Allah insanı yaratmıştır. Peygamberler olmasaydı medeniyet olmazdı. Çünkü onlar, insanlık ne zaman ki yoldan çıktığında doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü, güzeli çirkini gösterdi. Yani tüm değerlerin bugün kaynağı peygamberimizdir. Onlar doğru yolu göstermeseydi insanlık bu durumda olmazdı. Bu yüzyılda dijital dünya projesini kurguluyorlar. Bununla birlikte 4. Sanayi devrimini ilan ettiler. 2015 Davos'ta ilk robot delege kaydedildi. Yapay zekâ ortaya çıktı. 21. yüzyılda 4. Sanayi devrimiyle birlikte hayatımıza robotlar girdi. İşveren, işçi ve üretim kavramı yavaş yavaş değişiyor. Milyonlarca robot üretildi ve bekletiliyor. Robotlar hayatımıza çok hızlı bir şekilde girecek. Yakın zamanda Konya'da en önemli işlerden biri robot tamirciliği olacak. Robotlar insan hayatına girdiği zamanda insanlar işsiz kalacak. Dünya üzerinde işsizlik oranı çok fazla olacak. Savaşların da şekli değişecek. Allah'ın yarattığı her şeyi robota çevirip insan hayatına yerleştirecekler' diye konuştu.
Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi'ye hediye takdim etti.

Abdullah Çiftçi: “İnsanın kontrol edildiği bir dünya kurgulanıyor"