CHP İl Başkan Tufan Akcagöz, AK Parti yöneticilerinin Havza'da taşeron işçilere üye olma ve suç duyurusunda bulunma baskısı yaptığını iddia etti.

Akcagöz, Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan'ın taşeron işçilere "Hem AKP'ye üye olacaksınız hem de partiye üye kazandıracaksınız" dediğini; muhtarlar ve vatandaşlara da "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza hakaretten dolayı Havza Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak üzere parti binamıza kimlik fotokopisi ile gelerek hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur" diye SMS gönderdiklerini iddia etti.

GÖKSEL'E SORULAR YÖNELTTİ
Akcagöz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e yönelik olarak ifadelerinde ise şunları söyledi: "Bu hususta bilginiz var mı? Varsa, bu apar topar AKP'ye üye yapma girişiminin ve insanları şikayetçi olmaları konusunda zorlamanın sebebi nedir? İnsanların üzerinde bu derece baskı kurulmasının, anlaşılabilir bir tarafı yoktur. Kimse, hiç bir siyasi partiye üye olmaya zorlanamaz. Kaldı ki, AKP siyasetinin iflas ettiği bu günlerde özellikle bu girişimlerin ortaya çıkması, daha manidardır. Bu, toplum nezdinde güçlü görünme çabasının, üye sayısını artırıyor görüntüsü verilmek istenmesinin başka bir izahı olamaz. Varsa başka bir izahı, sizden açıklama bekliyoruz. Bu girişimler, diğer Akp İlçe örgütlerinde de yapılıyor mu? Bu sorulara cevap vermenizi bekliyoruz."