Amasya'nın Taşova ilçesinde kaymakamlık ziyaretinde habercilerin sorusu üzerine hac ibadetini yerine getirmek üzere yarın Suudi Arabistan'a hareket edeceğini anlatan Sağlık Bakanı Demircan, 'Bu sene hac vesilesiyle daha önceden bakanlık görevi verilmeden önce müracaatımızı yapmıştık. Bakanlık görevi üzerine o yüzden kısalttık süreyi. Allah nasip ederse kısa bir hac ziyareti yapacağız' dedi.
Amasya Valisi Dr. Osman Varol ve Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz'dan bilgiler aldıktan sonra Kurban Bayramı öncesi acemi kasaplara seslenen Bakan Demircan, 'Acemi kasaplar ellerine bıçak almasınlar. En büyük tavsiyem o. Bu işin şakası yok. Bıçak kesici bir alet. Allah korusun. Kendilerine de zarar veriyorlar' diye konuştu.

'Sağlık turizminde Türkiye 5 milyar dolar yıllık gelir getirme düzeyine geldi'
AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ile birlikte katıldığı AK Parti Taşova İlçe Kongresi'nde konuşan Demircan, şu anda sağlık turizminde Türkiye'nin 5 milyar dolar yıllık gelir getirme düzeyine geldiğini ve bunu 25 milyar dolara çıkarmanın peşinde olduklarını vurgulayarak, 'Biz Türkiye'de sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. İşte bu koruyucu sağlıktan sonra tedavi edici sağlık hizmeti ki hastaneler geliyor. Bu konuda Türkiye yeni bir döneme giriyor. Yeni dönem şehir hastaneler. Bunlar fevkalade mükemmel kuruluşlar. Elbette bölgeler hesap edilerek bu şehir hastanelerimiz kuruluyor. Bunların da standardı dünya standardının üzerinde. Ortalamanın çok çok üzerinde. Böyle güzel mekanlara bizim halkımız her şeyi en güzeline layık. Halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yetmez, buradan artan imkanı bölgemizdeki gönül coğrafyamızdaki ve bütün dünyadaki insanların hizmetine sunacağız. İşte sağlık turizmi bu amaçla canlanacak. Şu anda mesela kardeş Pakistan'dan karaciğer nakli için hastalar Türkiye'ye geliyor. Malatya'daki üniversitemizde karaciğer nakli yapıp gidiyor. Onlar donörü yani vericisiyle birlikte geliyorlar. Burada karaciğer alınıyor vericiden ihtiyacı olan hastaya takılıyor. Türkiye artık bu noktada' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan hac yolcusu