OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, öğrencilerin geçmiş eserlerden örnek alması amacıyla ünlü ressam Ahmet Aydın Kaptan'ın gravür resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

KOLBAKIR: 'ÇOCUKLARIMIZ BU ESERLERİ GURURLA İFADE EDECEK'
Bazı eserlerin yıllar sonra da değer kazanabileceğini ifade eden OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, 'Biz sürekli olarak Ahmet hocanın eserlerini pek çok yerde görebilme şansına sahibiz. Bazı müzelerde bile eserlerini görebiliriz. Pek çok eser belki de zamanında değerli değildir. Ama yıllar sonrasında değerleri kat kat artıyor. Belki de çocuklarımız bu eserleri gelecekte büyük bir gururla beraber ifade edeceklerdir. Pek çok kişinin onun yolunda aynı eserleri vermek yönünde başarılar göstermesini diliyorum' dedi.

Serginin herkes için yararlı olmasını dileyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Karahan, 'Ahmet Aydın Kaptan hocamız, 30 yılı aşkın süredir eser üretmektedir. Hepimizin üzerinde katkıları olan değerli bir hocamızdır. Çalışmalarını bugün burada bizlerle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederim. Hocamızın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ödülü vardır. Sergiye katılan herkese iyi seyirler diliyorum' diye konuştu.

RESSAM KAPTAN: 'AMACIMIZ, BURADA OKUYAN ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLMAK'
Serginin amacının gençlere örnek olmak olduğunun altını çizen ünlü ressam Ahmet Aydın Kaptan, 'Sergimiz 1984 yılından günümüze kadar yapmış olduğum gravürlerden bir kesittir. Sergiye genellikle buralarda yayınlanmayan gravürlerden koyduk. Amacımız, burada okuyan öğrencilere örnek olmak. Gravür, teknik olarak oyma sanatıdır. Metal veya tahtadan klişe hazırlayıp matbaa mürekkebi ile kağıda basıp çoğaltarak elde ettiğimiz eserlerdir. Bu sergideki her bir eser orijinaldir. Tamamen kendi duygu ve düşüncelerime dayanan çalışmalardandır. Çağdaş bir anlatım biçimi söz konusudur. Yaptığımız çalışmalar bir kurgu ve estetik düşünceye dayalıdır. Sergimizde 44 eser sergilenecek. Bu sergi ayın 13'ünde kapanacak. Ondan sonra da Ordu Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Dünya Sanat Günü' münasebetiyle aynı sergiyi açacağız. Sergimiz, umarım öğrenciler için yararlı olur' şeklinde konuştu.
7-13 Nisan arasında açık olacak resim sergisinde 44 eser yer alıyor.