Samsun'un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Okay A.'nın (40) evinden 450 bin liralık para ve ziynet eşyası ile park halindeki 400 bin lira değerindeki otomobilin çalınması olayıyla ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin 300 güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek yaklaşık bir ay önce İstanbul ve Samsun'da gözaltına aldığı M.A.(44), E.K.(38) ve H.Ç.(21) tutuklanırken, V.Ç.(42) ile G.S.(19) adlı kadın ise serbest bırakıldı.

3'ü tutuklu 5 kişi hakkında Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar kendilerini savundular.

Tutuklu sanık M.A., "Sanık E.K.'yi uzun süredir tanırım. Kendisinden daha önce uyuşturucu madde aldım. Gözaltına alındığımda polislerin narkotikten geldiğini düşündüm. Hırsızlık eylemiyle ilgili hiçbir ilgim yok. Bu kapsamda suçlamaları kabul etmiyorum. Her ne kadar çalınan araç ile benim aracımın aynı saatlerde İstanbul'a giriş MOBESE görüntüsü var ise de, aracımı o tarihte A.O. servise götürmüştü. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanık H.Ç. ise, "Ben ve E.K., binanın ana giriş şifresini tuşladıktan sonra ikametin havalandırma boşluğundan içeri girdik. Evde iki tane çelik kasa vardı. Kasayı aldık, dışarı çıktık. Kasayı açtık içinde çıkanları bölüştük. Ben bu olaydan sonra aracın çalınma olayını karakolda öğrendim. Suçu bu haliyle kabul ediyorum" diye konuştu.

Tutuklu sanık E.K., "Hırsızlıkla alakalı herhangi bilgim ve alakam yoktur. Suçsuzum. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Tutuksuz olarak yargılanan V.S. ile G.S. adlı kadın ise suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.