Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Samsun merkezli Tokat'ın Erbaa ilçesi ile Konya'nın Ereğli ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

ÜÇ İLDE OPERASYON
"FETÖ-PYD'ye üye olmak, cemaate yakın okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarında usulsüz kesintiler yaparak örgüte aktarmak, resmi belgede sahtecilik, Bankacılık Kanunu'nda tanımlanan zimmet suçunu işlemek, terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından Bank Asya Samsun Bölge Müdürü E.A., Bank Asya Samsun Şubesi Operasyon Yönetmeni O.E. ile Bank Asya'da gişe görevlisi olarak çalışan G.E., E.G., Ö.S. ve M.A. Samsun'da, daha önce Bank Asya Samsun Şubesi'nde çalışanlardan başka bankalarda görevli F.P. Atakum ilçesindeki bankada, S.K. Konya Ereğli'deki bankada, S.K. ise Tokat Erbaa'daki bir başka bankada gözaltına alındı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
Gözaltına alınan bankacıların ifadesi doğrultusunda grubun okullarında görevli muhasebeciler K.G. (29), S.O. (29) ve okul görevlisi K.A. da gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 12 kişi, dün sabah saat 08.00 sularında Samsun Adliyesi'ne çıkarıldı. Şüphelilerden S.K. adlı kadın, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 11 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp, yurt dışına çıkmaları yasaklandı.

Bayram OK