Samsun'un Ladik İlçesi'nde terzilik yapan 85 yaşındaki Ali İşler, hazır giyimin terzilik mesleğini olumsuz etkilediğini belirtti.

ÇIRAK BULAMIYORUZ

"Bir zamanların gözde mesleklerinden terzilik, hazır giyime yenik düştü" diyen İşler, terzilik mesleğine ilginin azaldığını, mesleği sürdürecek çırak bulmakta zorlandıklarını anlattı.

Mesleğe 15 yaşında başladığını ifade eden İşler, "Terzilik mesleği hazır giyim konfeksiyon çıkmadan önce çok geçerli bir meslekti. 15 yaşında terzilik mesleğini öğrenmek için çırak olarak işe başladım. 2 yıl süren çıraklıkta hiçbir ücret almadım 85 yaşındayım. Çıraklık sürem dahil 70 yıldır terzilik yapıyorum. Önceden yanımıza çırak olarak girmek isteyen çok gencimiz vardı. Şimdi terzilik mesleği tarihe karışmasın diye çırak arıyoruz ama bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜZİK GİBİ

Emekli olduğunu ancak iş yerinden kopamadığını işini severek yaptığını anlatan İşler, "Kahvehane alışkanlığım yok. İş yerime geliyorum ufak tefek tamirat işleri yapıyorum. Makinemin sesi bana müzik gibi geliyor. Yaşlıyım ama bir türlü başından ayrılamıyorum" dedi.