Aydın, Kırşehir, Artvin, Antalya gibi Türkiye'nin on altı ilinden çeşitli derneklere bağlı 172 engelli birey gezi kapsamında Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Yaşatma Derneği organizasyonuyla Tokat'ın Niksar ilçesine geldi. Şehre hakim bir noktada bulunan parkta çay içip sohbet eden engelliler toplumun içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Organizasyonu düzenleyen Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Yaşatma Derneği Erbaa Şube Başkanı Hasan Yıldız Türkiye genelinden 16 ilden 172 kişinin Tokat'a geldiğini belirterek,'Karadeniz Tüm Engelliler Kültür Yardımlaşma Derneği ve Ankara Erbaa Ater Der Şubesi olarak birliktelik oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Bizim kendi üyelerimizle birlikte ortalama 400 kişilik bir program yaptık. Bu programı yaparken tabiki sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere kamu kurumlarının desteği olmadan olmuyor bu vesile ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah misafirlerimiz memnun kalmıştır, bundan sonra daha güzel organizasyonlar yapmak istiyoruz. Dernekçilik proje ile oluyor mutlaka proje yapmak lazım. Bu organizasyonları Türkiye geneline yaymak istiyoruz bir olmak birlikte olmak lazım' dedi.
Yıldız engelilerin daha fazla istihdam edilmesi gerektiğini de belirterek,'Sağolsun bugün devletimiz hükümetimiz engelli istihdamına yönelik büyük destekler veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın engelliler konusunda hassasiyeti asla inkar edilemez kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah devletimizin hükümetimizin vermiş olduğu bu hakları değerlendirirsek bunları çok daha iyi aşacağımıza inanıyoruz. 2 bin 500 kadro verildiyse biz mücadele edersek önümüzdeki sene 10 bin kadro alırız ama dediğim gibi önemli olan birlikteliktir' şeklinde konuştu.
Programa Niksar Engelliler Dernek Başkanı Adnan Ünsal ve dernek üyeleri de katıldı.

16 ilden 172 engelli Niksar’da buluştu