Kütahya'nın İstiklal Mahallesi'nde hizmet veren ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde mahalleli tarafından basılan, ardından işleyen süreç ile fETÖ faaliyetleri nedeni ile kapatılan yurt Kütahya Müftülüğü'nün çalışmaları ile Türkiye Diyanet Vakfı'na devredildi.
Yapılan girişimlerin ardından yüksek kız öğrenci yurdu olarak bu sene hizmet vermeye başlayacak olan 5 katlı yurt 100'ü aşkın kız öğrenciye sıcak bir yuva olacak.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, yurdun 2017-2018 eğitim öğretim yılında yüksek öğretim kız öğrenci yurdu olarak hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Hazırlar, 'Hamdolsun milletin malı yeniden millete dönüyor. Türkiye genelinde 18 yurt ile hizmet veren Türkiye Diyanet Vakfı bu yurdun hizmete girmesi ile 19. yurdunu Kütahya'da açmış olacak' diye konuştu.

Yurt 15 Eylül'de hizmete başlıyor

Yaklaşık bir yıldır boş olan bina tadilat ve çalışmaların ardından yurdun hizmete gireceğini söyleyen Müftü Hüseyin Hazırlar, 'Uzun bir süre boş kalan bu bina tahribata uğramış. İçeride şuan çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerin yaşam alanlarında ranza, derslik, etüt salonu gibi alanların yapımın ardından 15 Eylül itibari ile kız öğrencilerimizin hizmetine verilecek. Aile sıcaklığında güven ile kalabilecekleri bir mekan olmasını istedik. Bu yurdun tahsisi konusunda emeği geçen başta Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Kütahya milletvekillerine teşekkür ederim. İnşallah önümüz sene itibari ile de erkek öğrencilerimize yönelik bir yurdu hizmete sokacağız' şeklinde konuştu. (HCA-EFE)

FETÖ’nün el konulan yurdu Diyanet Vakfı’na tahsis edildi