Belediye Kültür Merkezi'nde Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şahin Erzurumlu, 'Meslek seçimi ve üniversite tercihi bir öğrencinin hayatı boyunca yapacağı en önemli tercihlerden biridir' dedi.

Adaylar sahip oldukları bilgi ve beceriler doğrultusunda seçecekleri meslek alanlarıyla kendi geleceklerinin kararını vermiş olacaklarını vurgulayan Şahin Erzurumlu, 'Öğrenim görecekleri üniversite ve şehrin seçimi de en az meslek sahibi olmak kadar adayların yaşantılarında etkili olacaktır' diye konuştu.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı fuarda Amasya Üniversitesi'nin yanı sıra 7 vakıf üniversitesinin de yer aldığına değinen Erzurumlu, önümüzdeki senelerde katılımın giderek artacağına inandığını söyledi.
Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de konser verdiği programda Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Gürbüz ve Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş tarafından fuara katılan üniversite temsilcilerine plaket verildi.