Açılışa İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Okul Müdürü Şahin Akın, Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Çavur, okul müdürleri, sınıf öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 'İlimizde henüz yeni göreve başlamış bir milli eğitim müdürü olarak böyle güzel bir çalışmanın açılışına şahitlik etmek benim için gurur verici. Çünkü biz eğitimciler olarak yarının nesillerini, yarının kuşaklarını yetiştirme ve yarının zihinlerini inşa etme iddiasındayız. Eğitimin en temel amacı sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Bugün Kazım Orbay İlkokulu'nda açılışını gerçekleştireceğimiz akıl ve zeka oyunları sınıfı öğrencilerimizin bilimsel temelli düşünme, proje temelli anlama becerilerini ortaya koymaları açısından son derece önemlidir. Çünkü biz hem öğrencilerimizi ulusal düzeyde, daha da hedefi ileriye koyacak olursak uluslararası düzeyde yetenek, kabiliyet ve imkanlarının ortaya çıkarılmasından sorumluyuz. Dolayısıyla ulusal ve uluslararası düzeyde yeteneklerin keşfi, bilimsel temelli düşünme, proje temelli hayata bakış açısını kazandırma açısından bu tür projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ FAZLA YORULUYOR

Öğrencilerin biraz fazla yorulduğunu ifade eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, 'Sınav maratonu yavrularımızın çocukluğunu yaşatmıyor. Adeta bazen de sıkıntıdan sıkıntıya koşturuyoruz. Geçtiğimiz aylarda 13 yaşında bir yavrumuzun intihar ettiği haberini alınca kanım dondu. 13 yaşında bir yavrumuz için neden hayat ölümden daha ağır olsun. Demek ki hayat daha acıydı ki o çocuğumuz intihara karar verdi. Onların sorumlusu hepimiziz. Öyleyse biz bu yavrularımıza oyun ortamında eğitimi ve kendi içerisinde tatlı bir rekabet ve yarış ortamında zekasını, niteliklerini, yeteneklerini geliştirme ortamı sağlamak zorundayız. Böylesi güzel projelerle bu yavrularımızı o stresten ve yarış ortamından kurtarıp bir nevi dinlenme, oyun ortamında yetişmeleri temininde çok önemli olduğu kanaatindeyim. Benzer çalışmaların bütün okullarımızda olmasını, bütün yönetici arkadaşlarımızın bu projeyi örnek almasını temenni ediyorum' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından İlkadım Kaymakamı Atlamaz ve beraberindekiler okuldaki sınıfları gezdiler.

Okul aile birliği, öğretmen ve velilerin işbirliği ile oluşturulan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı'nın amacının öğrencilerin eğlenirken zekalarını geliştirmeleri, zihinlerini açmaları ve yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak olduğu belirtildi.