Tarihinde bir Anadolu şehrine hentbolda şampiyonluk yaşatan ve Türkiye'yi Eylül ayında Norveç'te gerçekleştirilecek olan Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Kastamonu Belediyespor, Süper Kupa hazırlıklarını sürdürüyor. 29 Ağustos'ta İzmir'de önce Ankara Yenimahalle ile Süper Kupa mücadelesi ardından ise 9-10 Eylül tarihlerinde Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Kastamonu Belediyespor, antrenör Hakan Ünal gözetiminde çalışmalarını yüksek tempoda devam ettiriyor.
Norveç'te 9-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Hentbol Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları öncesinde İzmir'de oynanacak Süper Kupa maçı Kastamonu Belediyespor için adeta bir sınav olacak. Şampiyon kadroyu çok fazla bozmayan Kastamonu Belediyespor, birkaç mevkiye yaptığı takviyelerle önce Süper Kupa maçında ardından ise Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılı olabilmek için ter dökecek.

Ünal: 'Şampiyonlar Ligi öncesi Yenimahalle eksiklerimizi gösterecek'
Antrenman sonrasında açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Ünal, '29 Ağustos'ta 2017-2018 sezonunun açılış maçına çıkacağız. Bu maç da Süper Kupa ile olacak. Yeni Mahalle'nin geçen sene Türkiye Kupası'nı alması ve Kastamonu Belediyespor'un da ligi şampiyon olarak bitirmesi neticesinde her iki takım 29 Ağustos'ta 2017-2018 sezonunu açmış olacaklar. Her iki takımın da amacı kupayı kazanmak olacak. Ancak biz kendimizi bu konuda daha şanslı hissediyoruz. Geçen seneye göre takımımız daha derin bir kadroya sahip oldu. Her bölgede birbirini aratmayacak oyuncularımız var. Geçen seneki kadroyu çok bozmadık. Üstüne takviyeler yaptık. Yeni Mahalle için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Çünkü neredeyse tüm omurgayı bozdular. Kağıt üzerinde de, maç öncesinde de, maç sonrasında da maçın favorisi bizi olacağız. Süper Kupa ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Artık Süper Kupa maçını bekliyoruz. Önümüzde 8 gün var. Bu 8 gün içerisinde eksik olan yönlerimizi pekiştirip maça tam hazır olarak çıkmak istiyoruz. Süper Kupa'nın bizim için önemlerinden bir tanesi Kastamonu'ya ilk defa kupayı getirmek istiyoruz. Lig şampiyonluğunu yaşattık. Aynı zamanda Norveç'te yapacağımız Şampiyonlar Ligi grup maçları, ön eleme için çok iyi bir sınav olacak. Yeni Mahalle'nin kurduğu yeni genç takım ile Norveç'teki formata uygun oynayacağını düşünüyoruz. Bu noktada da Şampiyonlar Ligi öncesi Yeni Mahalle bizlere yardımcı olacak, eksiklerimizi gösterecek' dedi.

İskenderoğlu: 'Süper Kupa'ya kadar tüm kupalara talibiz'
Kastamonu Belediyespor Bayanlar Hentbol Takımı Kaptanı Serpil İskenderoğlu da, '29 Ağustos'ta İzmir'de Türkiye Kupası maçını yapacağız. Kastamonu için ilk defa bir Süper Kupa maçı olacak. Tabii öncelikli olarak o maçı kazanarak Süper Kupa'yı da geçen sene şampiyonluğu aldığımız gibi almak istiyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. Bu maçtan sonra 7 Eylül'de Norveç'e hareket ediyoruz. 9-10 Eylül'de maçlarımız var. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarımızı oynayacağız. Eğer bu maçlardan galip çıkarsak ilk defa Türkiye'de bir bayan takımının yapabileceği gruplara kalmayı başaracağız inşallah. Bu sene çalışmalarımız daha ağır. Çünkü çok daha ağır maçlar yapacağız. Daha yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Şampiyonlar Ligi'nde eğer guruplara kalmak istiyorsak çok daha yoğun çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu sene çok daha iyi bir takım izleyecek herkes. İnşallah hedeflerimiz olan önce Süper Kupa'yı sonra da Şampiyonlar Ligi ön elemeyi geçip diğer kupalara da talip olduğumuzu söylemek istiyorum' diye konuştu.

Ljvbica: 'Norveç'ten de iyi bir iş çıkartarak Türkiye'ye geleceğimizi düşünüyorum'
Kastamonu Belediyespor Kalecisi Nenezic Ljvbica ise kupayı kazanmak istediklerini vurgulayarak, 'Öncelikli olarak hazırlık dönemimizin ilk periyodunda hazırlıklarımız gayet yeterli oldu. Yeni Mahalle ile oynayacağımız Süper Kupa maçı hazırlıklarını sürdürüyoruz. Yeni Mahalle'nin Türkiye'nin en iyi takımlarından birisi olduğunu biliyoruz. Amacımız İzmir'de Yeni Mahalle'yi yenerek Süper Kupa'yı kazanmak. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacağımız için gayet mutluyum. Orada da başarılı olacağımıza inanıyorum. Norveç'ten de iyi bir iş çıkartarak Türkiye'ye geleceğimizi düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyespor Hentbol Takımı, Süper Kupa hazırlıklarını tamamladı