Mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştiren Başkan Yılmaz, sorunları ve talepleri dinleyerek, birçok konuda destek olma sözü verdi.

Canik ilçesi Yavuz Selim, 200 Evler ve 264 Evler Mahallesi muhtar ve Roman sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı Amisos Restourant'ta yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığındaki toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk'un yanı sıra mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

MESLEKSİZLİK BÜYÜK SORUN

İstişare toplantısında romanların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine birlik içinde olmalarını tavsiye etti.

Başkan Yılmaz, en büyük sorunun ise Roman vatandaşların mesleksizlik ve aile gelirsizliği olduğunun altını çizdi.

Bunlara yönelik çalışmalar yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, 'Faytonlar sayesinde 25 aile düzenli gelir sahibi oldu. Bunun dışında ailelere gelir elde etmeye yönelik güzel fikirleri olan varsa elimizden geleni yapalım. Hatta biz de arayış içinde olalım. Fikir ve proje üretelim' dedi.