Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mühendisi Sakine Şişman yaptığı bilgilendirme konuşmasında, ' 'Güvenilir Gıda' projesi kapsamında Bafra'da gıda işletmelerine gerekli duyurular yapıldı. Başvuruda bulunan işletmelerde yapılan değerlendirmeler neticesinde 2 iş yeri Güvenli Gıda Beratı almaya hak kazandı. Farkındalık ve farklılık oluşturan bir çay ocağımızda da berat töreni düzenledik. Kaymakamımızın önderliğinde 'Okul Kantinleri Yarışıyor' projesi kapsamında da 10 okul kantinimiz ödüle layık görülmüştür' dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise yaptığı konuşmada projenin amacının işletmelerin teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uymasını sağlamak olduğunu olduğunu söyledi.
Çay ocağı sahibi Oğuz Dalay ve Bafra Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kızılırmak Anadolu Lisesi, Şehit Erkut Yılmaz Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi kantin işletmelerine ödülleri verildi.

Samsun İl ve İlçeler Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Emine Koç, Kaymakam Halis Arslan'a derneklerine yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.
Ödül almaya hak kazanan diğer işletmelere de ödüllerinin daha sonra verileceği belirtildi.