Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yılı nedeniyle Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u ziyaret etti.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayan Başkan Genç, "Bilinmelidir ki polis teşkilatımız, şehrimizin yaşanılabilirliğine asayiş yönünden önemli katkı sağlamaktadır. Demokrasinin yaşaması, huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını vererek görevlerini yerine getirmiş, bundan dolayı da toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır" dedi.

'CANLARI PAHASINA MÜCADELE EDİYORLAR'

Emniyet teşkilatının, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele ettiğine vurgu yapan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polis teşkilatımıza müteşekkiriz. Emniyet teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inancımın tam olduğunu ifade ediyorum" diye konuştu.

'HUZUR VE GÜVENİN TEMİNATI'

Emniyet teşkilatının, son yıllarda eğitime verilen önem, çağın gereklerine uygun teknolojik altyapısı, eğitimli kadrosu ve asırları aşan tecrübesi ile dünyanın en gözde güvenlik teşkilatlarından biri halinde geldiğini dile getiren Genç, şunları söyledi: "Polislerimiz, halkımızın da desteği ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da huzur ve güven içinde yaşamamızın en büyük teminatlarından biri olacaktır. Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan ve yurdumuzun her köşesinde özellikle de şehrimizde görev yapan tüm polislerin polis haftasını kutluyorum."

Ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yılmaz da, Samsun'u daha huzurlu bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirtti.