Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kocadere Kamp Alanında yaptığı Adalet Kurultayı sürüyor. Kurultayın üçüncü gününde CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşerek fındık ve üretici için yaptığı açıklamalar ve verdiği mücadele için teşekkür etti. Bektaşoğlu, kamp alanındaki karavanında ziyaret ettiği Kılıçdaroğlu'na 2017 ürünü fındık ve mamullerinden oluşan bir de hediye paketi sundu.
CHP'li Bektaşoğlu, fındığa TMO tarafından verilen geçen yıl ki taban fiyatın yabancı sektörün fiyatı olduğunu ifade ederek, 'Fındığın hak ettiği fiyat açıklanıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Genel Başkanımız kurultayın açılış konuşmasında bu konuya değindi. Yeni açıklamalar da yapacaktır. Fındık hep gündemimizde olacak' dedi.
Bektaşoğlu, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na fındık ve üreticisinin haklarını savunduğu ve bu yöndeki haklı mücadelemize destek verdiği için Giresun kalite fındık ürünleriyle, yeni mahsulümüzden armağan ederek teşekkür ettim. Fındığı ve üreticisini tek savunan parti CHP'dir. AK Parti fındığı ucuzlatıyor. Sıradan, gereksiz bir ürün gibi görüyorlar. Yabancı sermayeyle fındık üzerinden kurduğu ilişkinin, verdiği sözlerin gereğini yapıyorlar. Maliyetine yakın bir fiyatla fındık alımı kararının arkasında bu ilişki var. Fındık 15-16 liradan 8 TL'ye kadar düşerken tüm uyarılarımıza rağmen sessiz kaldılar. Fındık üreticisi bunu görüyor, eminim. Genel başkanımızın bu yöndeki desteği, açıklamaları ve tepkilerimiz sürecek. Fındık bizim canımız, fındığı ve emeğimizi peşkeş çekenlerle mücadelemiz hiç bitmeyecek' dedi.

CHP’li Bektaşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Adalet Kurultayında fındık dopingi