AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kongre sürecinde 5 ilçe başkanıyla devam etme kararı alındığını, geri kalan 12 ilçe için de istişare sürecinin devam ettiğini söyledi. Buna göre, AK Parti Atakum ilçe Başkanı Haluk Köksoy, Havza İlçe Başkanı Selahattin Özdemir, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ile teşkilatlar yola devam edecek.

PARTİDE BARINDIRMAYIZ

AK Parti'de her zaman istişarenin çok önemli olduğunu ifade eden Göksel, ''Kongre sürecinde en önemli gördüğümüz konu birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirip, 2019 seçimlerine teşkilatlarımızı hazırlamak. Teşiklatlarımızın ne kadar aktif ve değerli olduğunu gördünüz. Biz de basından il ve ilçe başkanlıklarına adaylıkların açıklandığını görüyoruz. Bu bize rahatsızlık vermiyor. Çünkü biz neyin ne olduğunu, yazılanların ve imaların da ne olduğunu biliyoruz. 5 ilçede istişareyle devam etme kararı verildi, diğer ilçelerde de böyle olacak. Elbette yük almak isteyen herkes 'Ben adayım' diye çıkabilir. Bunu yadırgamıyoruz. Ama herhangi bir ilçe başkanını veya yönetimdekileri lekeleyenlerin karşısında dururuz. AK Parti'ye bir nebze dahi faydası olmuş teşkilat mensubunun hakkını korumakla mükellefiz. İnsanları karalayarak ne ilçe başkanı, ne ilçe yönetim kurulu üyesi ne de mahalle başkanı olabilir. Herhangi birini karalayarak birinin yerine göz dikmiş insanları bu partide barındırmayız. Birbirimizi yıpratmaya, üzmeye kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

İL BAŞKANLIĞI BELİRSİZ

Başkan Göksel, kendisinin yeniden il başkanlığı adaylığıyla da ilgili sorulara cevap vererek, ''Ben zaten şu anda il başkanıyım. Dolayısıyla adaylığımı açıklamama gerek yok. İstişare süreci halen devam ediyor. Türkiye'de şu anda sadece 12 il başkanına 'Sizinle devam etmek istemiyoruz' denildi, ben de dahil olmak üzere hiçbir mevcut il başkanına 'Sizinle devam ediyoruz' denilmedi. Biz de genel merkezimizden gelecek kararı bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU