Kırmızı-Beyazlı ekip, 3 puan hedefiyle çıktığı maçta iyi futbol oynayıp pozisyonlara da girmesine rağmen lider Adanaspor'a 2-1 mağlup oldu. Samsunspor, sergilediği futbolla mağlubiyeti hak etmezken üç puanı kaçırdı

FIRSATLAR KAÇTI
PTT 1. Lig'in 28. haftasında Samsunspor, deplasmanda lider Adanaspor'a 2-1 mağlup oldu. Kırmızı-Beyazlı ekip, bu yenilgiyle Play-Off yolunda çok büyük yara aldı. Samsunspor, mağlubiyetle tamamladığı son iki deplasman olan Gaziantep BB ve Kardemir Karabükspor maçlarına oranla daha atak futbol sergileyerek başladığı mücadelede, pozisyonlar da buldu.

28. dakikakada Musa'nın kafa vuruşunda Hayrullah, köşeye giden topu çelmeyi başarınca Samsunspor, mutlak golden oldu. Daha sonraki bölümlerde Ersel ile net fırsattan yararlanamayan Kırmızı-Beyazlı ekip karşısında Adanaspor, 31. dakikada Emre ile 1-0 öne geçti.

ÇABALAR YETMEDİ
İlk 45 dakika bu skorla tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine de golle başlayan Adanaspor, 47'de Furkan'ın büyük hatası sonucu Emre'nin taç çizgisi kenarından attığı golle durumu 2-0 yaptı. Kone, 68. dakikada skoru 2-1'e getirdi. Son bölümlerde Samsunspor beraberlik golü için çaba harcadı. Bu dakikalarda Kone'nin şutunda top savunma topu elle çelmesine rağmen hakem İlker Meral, penaltı vermedi, kırmızı kartı es geçti.

Çabaları sonuç vermeyen Samsunspor, iyi futbol sergilediği maçtan hak etmediği şekilde 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Samsunspor, üç puan hedefiyle çıktığı karşılaşmadan yenilgiyle ayrılırken; Play-Off hedefi yolunda da çok önemli bir yara aldı.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU