İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Değirmenci, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Değirmenci, '2016 yılı Samsun'da genel bütçeden 46 adet yatırımız devam etmektedir. Bunların 24 adeti okul, 24 adeti de derslik dışı pansiyon, spor salonu ve konferans salonudur. 2016 yılı yatırımları henüz belli olmadığı için ama yaklaşık olarak 60 adet yatırımımız devam edecektir. Toplam proje tutarımız 209 milyon 458 bin 653 TL, şuana kadar 27 milyon 31 bin 19 TL ödedik. Elimizde şu anda 182 milyon 427 bin 633 TL olmak üzere müdürlük olarak yatırımlara devam etmekteyiz' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da yaklaşık 16 adet okul yapımı inşaatının devam ettiğini belirten Değirmenci, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı 16 adet okulun yanı sıra 7 adette spor salonu ve değişik etkinliklere destek vermektedir. Bunların parasal değeri ise 78 milyon TL'dir. Bu okullar ise 19 Mayıs İmam Hatip Lisesi, Çarşamba İmam Hatip Lisesi, İlkadım Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi, Salıpazarı İmam Hatip Lisesi, Terme Burhan Kır Kız İmam Hatip Lisesi, Terme Sağlık Meslek Lisesi, Terme İmam Hatip Ortaokulu, Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesi, Vezirköprü Sağlık Meslek Lisesi ve Vezirköprü Ortaokulu'dur' diye konuştu.