Prof. Dr. Örem, fındık yağının diyabetli hastalarda insülin ihtiyacını azalttığı gibi kan şekerini düzenleyici etki yaptığını belirtti.

Prof. Dr. Örem, 'Fındık yağının yağ asitleri bileşiminde yüzde 85 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran zeytinyağı da dahil diğer bitkisel yağların üzerindedir. Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düşürmekte, iyi kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte, diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan şekerini düzenlemekte ve tümör gelişimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır' dedi.

Prof. Dr. Örem, fındık yağının yanma noktasının diğer yağlardan çok daha yüksek olduğuna da dikkat çekerek, 'Fındık yağı yanma ısısı 220-240 derece olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dışındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pişirildiklerinde, özellikle yüksek dereceli kızartmalarda fiziksel ve kimyasal yapıları değişerek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır. Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı, hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur işleri de dahil her türlü yemek yapımında çok iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir' diye konuştu.