30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Samsun Valisi Osman Kaymak, anıt şeref defterini imzaladı.

Anıt şeref defterini imzaladıktan sonra konuşan Samsun Valisi Kaymak, 'Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yılmadan mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. Toprakları işgal altında olan milletimize, bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır' dedi.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından valilikte tebrikat töreni düzenlendi. Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valilik Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebrikleri kabul etti.
Törene ayrıca CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Baro Başkanı Kerami Gürbüz katıldı.

Bafra'da 30 Ağustos kutlaması

Samsun'un Bafra ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda tören kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü nedeniyle, Bafra'da gerçekleşen törenlerde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından yapılan çelenk sunumun ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kaymakam Ali Fuat Türkel tarafından anıt şeref defterinin imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göndermiş olduğu mesaj okundu.

Meydandaki programdan sonra Bafra Kaymakamlığında makamda tebrikat töreni yapıldı. Çelenk koyma ve tebrikat törenine ayrıca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve bazı okul müdürleri katıldı.

Zafer Bayramı Çarşamba'da kutlandı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Belediye Meydanında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.
Programa; Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, Çarşamba Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, CHP İlçe Başkanı Süleyman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, daire amirleri, jandarma ve emniyet personeli katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Atatürk Anıtı'na sırasıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Meydanda jandarma personeli tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıdemli Başçavuş Mahmut Çetinkaya yaptı.
Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törenin devamında Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, makamda tebrikleri kabul etti.

CHP ayrı kutladı

Belediye Meydanı'ndaki resmi program sonrası CHP ile ADD Çarşamba şubesi de ATATÜRK Anıtı'na çelenk sundu. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Süleyman Bilici partililere ve basına günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.

Alaçam'da 30 Ağustos kutlaması

Samsun'un Alaçam ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Bekdemir tarafından yapıldı. Bekdemir, 'Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır' dedi.


Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği eşsiz kahramanlıklarla, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhuyla, verdiği mücadeleyle büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde olmaya, ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'muasır medeniyetler' seviyesinin üzerine çıkma hedefine kararlılıkla ilerlemekteyiz.'
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ayrıca Belediye Başkanı Hadi Uyar, Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ömer Şener, siyasi parti ilçe başkanları, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs'ta Zafer Bayram kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
15 Temmuz Millet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, şehit aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından şehit aileleriyle birlikte İlçe Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.
Şehitlik ziyaretinde İlçe Müftüsü Emin Patan tarafından Kur'an tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.