Türkiye Emekli Astsubaylar (TEMAD) Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Tufan, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının artık büyük şehirlere de yayıldığını ve olayların Karadeniz'e sıçramasından endişelendiklerini ifade ederek, terörün çözümünün siyasilerden geçtiğini ifade etti.

TÜRKİYE TERÖRDE DÜNYA 7.'Sİ
Dünyada 196 ülke içerisinde 122 demokatik ülkede terör olayları devam ettiğini kaydeden Tufan, ''Türkiye bu ülkeler arasında 7. sırada. Eskiden soğuk, sıcak ve gayri nizami savaş vardı. 21. yüz yılın savaş aracı da terör. 2005 yıllına kadar terör dağdağdı ama, şehirlere inmeye başladı. Eskiden sadece asker mücadele ediyordu. Şimdi hem asker hem de polis mücadele ediyor. Bugün baktığımız zaman Güneydoğu'da olağanüstü hal gibi sokağa çıkma yasakları ve büyük bir mücadele var. Siyasiler çıkıp terörün bir maşa olduğunu söylüyor. Bu maşanın arkasında kim var, arkasındaki güçleri öğrenmeliyiz'' diye konuştu.

ÜLKE SİYASETİ GERGİN
Terörle siyasilerin, terörislerle de askerin mücadele ettiğini söyleyen Tufan, şu şekilde sürdürdü: ''En büyük görev siyasilere düşüyor. Asker ve polisin görevi siyasilerin hazırladığı konsepte göre teröristle mücadele etmek. Güneydoğu'daki olaylar batıya doğru kaymaya başladı. Ülkemizin kalbi sayılan yerlerde bombalı saldırılar oldu. Yarın bunların Karadeniz'e gelmeyeceğini kim garanti edebilir. Hepimizin dikkat edip uyanık olması gerekiyor. Bu sorunun çözümünü siyasiler karşılıklı konuşarak çözmeliler. Ülkemiz siyasi olarak gerilmiş durumda. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor. Terör konusunda el ele tutuşması ve bütün siyasi partilerin katkısıyla çözülmesi lazım.''

Zerrin SOMUNCU