Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da katıldıkları 'Hedef 2013 Yolunda Ortak Akıl Toplantısı'nda Samsun ve Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

'İŞ DÜNYAMIZIN TALEPLERİNİ VE SORUNLARINI HER ZAMAN DİNLERİZ"

Samsun'daki girişimcileri her zaman dinlediklerini ve yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Girişimcilerimizin, iş dünyasının zaman zaman yaşadığı sorunları ve 'daha ileriye nasıl gidebiliriz' taleplerini her zaman dinleriz, yardımcı oluruz. Bu birlikteliğimiz her daim olacaktır. Sizlerle bazı rakamlar paylaşmak istiyorum ve bu rakamların paylaşılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen Samsunumuzda atılan adımların, gerçekleşen atılımların ne kadar önemli olduğunu ve önemli gelişmelerin yaşandığını görmek istemeyenler olabiliyor. Şöyle bir rakam vereyim; bu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın kayıtlarının rakamlarıdır. 2016 yılının Ocak - Şubat döneminde açılan firma sayısı 2015 yılının Ocak - Şubat dönemine göre kıyaslandığında yüzde 23. 8 artmıştır. 2015 yılının Ocak - Şubat döneminde 130 adet yeni firma, 2016 yılının Ocak - Şubat döneminde ise 161 adet yeni firma kayıt yaptırmış. Bu rakamsal bir gerçektir" diye konuştu.

Samsun'da ihracatın ve istihdamın daha fazla artması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Bazılarının aksini düşünerek ortaya koymaya çalıştığı gibi Samsun'da işler kötüye gitmemektedir. Ama bir taraftan da daha iyi olmamız gerektiğini de düşünmekteyim. Daha iyi olmalıyız. İhracatımız ve istihdamımız artmalıdır. Bunlar tartışılacak şeyler değildir. Bunları hep beraber yapacağız. Bunları hepimiz bir arada oturarak hayata geçireceğiz Biz, siyaset kurumu olarak nasıl size yardımcı olmak için çalışıyorsak, bunların üzerinde de hep beraber çalışacağız. Milletvekilleri ve biz, yapmış olduğumuz tüm çalışmaların, ülkemizin gelişimi için yapılan çalışmalar olduğunun farkındayız" açıklamasında bulundu.