Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli sendika binasında yaptığı açıklamada Arakan'da Müslümanlara yönelik devam eden katliamların durdurulması için Müslümanlara çağrıda bulundu. Zileli, Budist Burma hükümetinin Arakan'daki zulümlerinin 1942 yılından beri hiç durmadan devam ettiğini belirterek,'Her gün aşağılanan, tacize uğrayan, köyleri mahalleleri basılan Arakanlılar BM'ye göre de bu çağın en mazlum halklarından biri durumunda. Zira Arakan'da yaşanan zulüm ne dünya kamuoyunun gündemine girebilmekte ne de şimdiye kadar zulmü hafifletecek ciddi bir girişim söz konusudur. Arakanlı Müslümanlar uzun yıllardır çok yönlü ve derin ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutuldular. Müslüman toplumun önderleri, alimleri ve ileri gelenleri katledildi. Arakanlı Müslümanlar bu dayatmalara boyun eğmedikçe baskının, katliamların, sürgünlerin dozu artırılıyor. 1962 yılında başlayan komünist dönemde 22 yıl boyunca 20 bin Arakanlı öldürüldü. Mallarına el konuldu ve kadınlarına tecavüz edildi' dedi.
Birleşmiş Milletlerin katliama ses çıkarmadığını söyleyen Zileli,'Bütün bunlara karşın birkaç güçlü devletin çıkarlarını korumaktan başka bir işe yaramayan BM, mazlum milletlerin yaşadıkları zulümleri kınamak için bile ABD'nin, Çin'in, Rusya'nın iznine bakıyor. Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu tarafından yapılan tek şey ölü ve yaralıları sayarak rapor hazırlamak. Bu vahşi katliamları engellemek için ise bugüne kadar en küçük bir girişimde bulunulmuş değil. İnsan hakları söylemi şampiyonluğunu kimseye bırakmayan lafazan Batı dünyası da yaşanan katliamları durdurmaya yönelik olarak kılını kıpırdatmıyor. Komisyon raporları ve kınama faaliyetlerinin ise katliamlar karşısında hiçbir anlamı yok' diye konuştu.
Türkiye'nin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını desteklediklerini ifade eden Zileli,'İslam ülkeleri hükümetlerini, İslam dünyasındaki bütün kurumları, dünyadaki bütün insan hakları ve yardım kuruluşlarını gerekli sorumluluğu almaya, Arakan'ı Birleşmiş Milletler ve diğer örgütler nezdinde dünya gündemine taşımaya, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine baskı yapmaya, yanı sıra Arakanlı Müslümanlara fiili destek sunmaya çağırıyoruz' şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen’den Arakan’daki katliama tepki