Son 1.5 ayda bir kez telefonla görüştükleri belirtilen Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz arasında Whatsapp yazışmaları olduğu ileri sürüldü.

SON GÖRÜLME SAATİ 18.33

İddialara göre Vatan Şaşmaz, olay günü Whatsapp'ta son olarak cinayetten dakikalar önce 18.33'te çevrimiçi olarak görüldü.'TERLEME HASTALIĞI VARDI, ELİ KAYMASIN DİYE TAKTI'

Sunucu Vatan Şaşmaz'ın ölümüyle ilgili soru işaretlerine uzmanlar açıklık getirdi.Polis raporunda, Smith Wesson tabancayla Vatan Şaşmaz'a dört el atış ettikten sonra intihar eden Filiz Aker'in sağ elinde eldiven vardı. Bu eldiven, Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı vurduktan sonra kaçmayı düşündüğünü, bu yüzden de parmak izi bırakmak istemediği şeklinde bir izlenim yarattı. Ancak uzmanlara göre gerçek öyle değildi.

Alınan bilgiye göre Filiz Aker'in terleme hastalığı (hiperhidroz) vardı. Bu hastalıkta genellikle alkol ya da ilaç alanlarda zamanla oluşan bir durumdu. Bu nedenle Filiz Aker, aşırı terleme yaşayan eli nedeniyle silah hakimiyetini kaybetmemek için eline eldiven takarak cinayeti işledi. Ardından eldiveni çıkarmadan elindeki silahla intihar etti.

YEĞENİ DE POSTA'YA YAPTIĞI AÇIKLAMADA DOĞRULADI

Filiz Aker'in yeğeni Dilek Bayer POSTA'dan Canan Danyıldız'a verdiği röportajda eldiven olayına açıklık getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Silah merakı yoktu, halamın ölümü yakındı; bunun gibi bir şey yaşanacağını biliyordum. Silahı da planlamıştır. Eldiveni de eli kaymasın, işi tastamam yapsın diye takmıştır.''

Posta