30 Ağustos Zafer bayramının 95. yıl dönümü Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Murat Kütük, Bitlis İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve kurum amirlerinin katılımıyla kutlandı. Eski Valilik önünde ki Atatürk Anıt'ına çelenklerin onulması, saygı duruşu ve istiklal Marşın'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip Lisesi Öğretmeni'nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ve duasının ardından lise öğrencilerinin 30 Ağustos Zaferini anlatan şiirler okumasıyla devam etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akabinde Başbakan Bin Ali Yıldrım'ın 30 Ağustos mesajları okundu. Tören, valilik makamında Vali Ustaoğlu'nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.
(VO)

- Ahlat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

(Fotoğraflı)

Serdar Adıyaman
BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü törenle kutlandı.
Ahlat Kaymakamlığı önünde yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayarak, öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Üsteğmen Bahri Sivaslıoğlu, onurlu mücadelenin zaferle taçlandırılışının 95.yıldönümünü kutlamanın coşkusu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirterek; 'Bu bayrama adını veren 30 Ağustos Zaferi ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü Türk'ün var oluşunun haykırışı ve bunu dünyaya kabul ettirmesinin önemli adımlarından biridir. Bu tarihi ve anlamlı gün vesilesiyle büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlar ile bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyoruz' dedi.
Daha sonra Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle birlikte kutlama programı sona erdi.
Düzenlenen programa, Jandarma Binbaşı İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkan Vekili İlhami Gülşen, kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
(SAD)

- Tatvan'da '30 Ağustos Zafer Bayramı' kutlandı

(Fotoğraflı)

Hakan Okay
BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Hakan Yaşar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu. Ardından ise Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri Melisa Çetin tarafından '30 Ağustos' Samet Atalay tarafından ise 'Zafer Türküsü' adlı şiirler okundu.
Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona eren programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kamu kurum amirleri, askeri erkan, STK temsilcileri, oda başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
(HO-)

- Güroymak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

(Fotoğraflı)

Gürkan Olcay
BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık çelengin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Düzenlenen tören, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi. Törene, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bitlis ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı