Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce Mayıs ayında ihaleye çıkacak olan yeni terminalin hizmete girmesi ile birlikte, özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan mahalle ve ilçe minibüsleri tek çatı altında toplanacak. Kendi elektriğini de kendi üretecek olan yeni terminal, toplam 22 bin m2'lik alan üzerine projelendirildi.

MİNİBÜSLER YENİ TERMİNAL'DE TOPLANACAK

Altınordu ilçesinde TOKİ ve Memurkent konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak Altınordu Terminal Projesi, özellikleri bakımından hem kendi enerjisini üretecek hem de şehir içinde dağınık vaziyette bulunan ilçe ve mahalle minibüslerini bir çatı altında toplayarak trafiği rahatlatacak.

TERMİNAL GÜNEŞ PANELLERİ İLE DONATILACAK

Hizmete girmesi ile birlikte Altınordu ilçe merkezinde ara yollarda bulunan ve trafik yoğunluğuna da sebep olan dağınık mahalle dolmuşlarını tek çatı altında toplanacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ata sanayi bölgesinde çevre yoluna bağlantılı ve geçiş güzergahında, TOKİ konutlarının bulunduğu boş araziye yapılacak olan yeni terminalin Mayıs ayında ihaleye çıkacağını ve güneş panelleri sistemi ile kendi kullanacağı enerjiyi kendisinin üreteceğini ifade etti.

TERMİNAL BİNASI 3 BİN 177 METREKARE

3 bin 177 m2'lik terminal binasından oluşan projede, 18 adet Kırsal Terminal park alanı (İlçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (Şehirlerarası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 16 adet peron, 2 adet kafeterya, 6 adet dükkan bulunuyor.