Maltepe Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümüne yakışır bir etkinliğe imza attı. Belediye önünden başlayan fener alayına, ellerinde meş'aleler ve marşlarla katılarak yürüyüşe geçen onlarca Maltepeli, sloganlar eşliğinde ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ardında ilçe meydanına vardı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da eşlik ettiği ve 10 kişilik Cumhuriyet Bandosu'nun marşlar çaldığı fener alayında dev Türk bayrağı da açıldı. Korna çalarak ve balkonlarından salladıkları bayraklarla büyük coşkuya ortak olan vatandaşların da renk kattığı kutlamada bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, alana konulan bariyerleri kaldırarak halkın arasında etkinlikleri izledi. Kılıç, yaptığı konuşmada, 'Değerli Maltepeli hemşerilerim, bu yıl 95'inci yılını kutladığımız Zafer Bayramı'na hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tabi, bayram deyince insanlar coşkuyla eğlenir, şarkılar, türküler söyler, kol kola gezer ve eğlenir ama bu bayram, bambaşka bir bayram. Bu bayramı anlayabilmek için 1. Dünya Savaş'ına, yani 1914'lere gitmek gerekiyor. 1914'lerden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalandığı, uluslararası sermayeye peşkeş çekildiği, Batılı emperyalistlerin cetvelle Türkiye'yi çizerek, orası senin, burası benim dediği bir dönemi anlamak gerekiyor. 1917'de Çanakkale Boğazı'ndan emperyalistlerin vapurları, denizaltıları geçiyordu ve askerlerimiz esir alınmıştı. İşte tam bu sıralarda 19 Mayıs 1919'da sarı saçlı, mavi gözlü, sizin evladınız, Anadolu çocuğu Mustafa Kemal yola çıktı. Hiç kimsenin hayal edemeyeceği, hiç kimsenin bu adam başarılı olur diyemeyeceği zamanlarda, İstanbul'dan çıkıp Samsun'a ayak bastığı gün, Anadolu halkının lideri oldu. Sonra Anadolu'yu karış karış dolaşarak, 'Ben bu ülkeyi asla emperyalistlere parçalatmayacağım' dedi' ifadelerini kullandı.

'Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz'
Büyük Taarruz başlamadan önce yaşanan ilginç bir olayı da vatandaşlar aktararak konuşmasını sürdüren Ali Kılıç, 'Tam da bu taarruz başlamadan önce, düşman kapımıza kadar yaklaşmışken Mustafa Kemal, gazetecileri çağırtıyor. Diyor ki 'Mustafa Kemal, Çankaya Köşkü'nde çay partisi veriyor' diye yazın. Ancak bundan sonra sabaha karşı saat 05.00'da 'Ordular, tek hedefiniz Akdeniz'dir. İleri' emrini veriyor ve binlerce Mehmetçik yola çıkarak, düşmanı İzmir'e kadar kovalıyor ve denize döküyor. Tabi bu o kadar kolay olmadı, Yunan ordusunun 480 kamyonu var bu savaşta, bizlerin ise 180. Ama bizlerin, bir o kadar yüreği ve bu ülkeyi parçalatmama kararlılığı da vardı. İşte bu zorluklar içinde kazandık zaferi. Bir kez daha Mustafa Kemal Atatürkümüzü, İsmet ve Kazım Karabekir paşalarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyoruz. Ülkemizde ezanlarımız rahatça okunabiliyor ve bayrağımız dalgalanıyorsa bunu kimlere borçlu olduğumuzu asla unutmayalım. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun' dedi.

Başkan, halkın arasında
Kılıç'ın konuşması sonrası sahne alan ünlü sanatçı Onur Akın sevilen eserlerini ve popüler marşları seslendirdi. Kılıç'ın bariyerleri kaldırarak, halkın arasında konseri izlemesi de dikkat çekti. Etkinlik sonrası Kılıç, tüm Maltepeliler adına Onur Akın'a çiçek takdim etti.

30 Ağustos coşkusu Maltepe’yi sardı