Tahsin Babaş, Gazi Stadı'nın Kastamonuspor 1966'ya 2. Lig'de yeterli gelmeyeceğini bildiklerini ifade ederek, yeni stat için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.
Ellerinde 11 bin 200 koltuk kapasiteli bir yeni bir stat projesi olduğunu söyleyen Başkan Babaş, 'Stat konusunda bir çalışma yapıyoruz. Stadın yenilenmesi için büyük gayret göstereceğiz. Bu konuda Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'la görüştük. Kendisi bize 2017 tarihi verdi. Bizim kimseden saklımız gizlimiz yok. Maraton tribünü yapılanan tahlil sonucunda riskli yapı çıkmış. Kanuna karşı hareket edemeyiz. Yenisinin yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2. Lige çıktığımız zaman bu stat bize yetmeyecek. Koltuk sayısının yanı sıra saha düzeni de yetersiz gelecek. 11 bin 200 koltuk kapasiteli bir proje var elimizde. Bu projeyle mevcut atletizm pistini de Kadı Dağı'na taşımak istiyoruz. 3 milyon harcamayla bu pisti Kadı Dağı'na taşıyalım, tribünleri de sahaya yaklaştırarak seyir zevki yüksek müsabakalar izlenmesini sağlayalım düşüncesindeyiz' dedi.
'SPORA DESTEK VERENLERİN KARŞISINDA DURMAYI BIRAKIN'
Sporu sevmeyen ve istemeyen kişilerin olabileceğine işaret eden Tahsin Babaş, 'Sporu sevmeyebilirsiniz ama Kastamonu'yu sevmek zorundasınız. Destek verenlerin karşısında durmayı bırakın' diye konuştu.
Göreve geldiğinde Kastamonuspor'un harap ve bitap düşmüş bir halde olduğunu hatırlatan Başkan Babaş, 'Benim göreve geldiğimde Kastamonuspor yoktu. Tamamen dağılmış, harap ve bitap vaziyetteydi. Göreve geldikten sonra onu ele aldık. BAL'dan bir kulüp satın alarak Kastamonuspor 1966 adıyla yola çıktık. BAL'ı ciddi bir puan farkıyla şampiyon tamamladık. Bu senede 3. Lig'de lideriz. Üç maçımız kaldı. İnşallah burada da şampiyon olup hedefimize ulaşacağız. Belki sporu sevmeyebilirsiniz ama bir Kastamonulu olarak Kastamonu'yu sevmek zorundasınız' şeklinde konuştu.
'KSK'NİN TANITIMA ÇOK BÜYÜK KATKI VAR'
Kastamonuspor 1966 sayesinde tüm Türkiye'nin Kastamonu'yu konuştuğunu ifade eden Başkan Babaş, 'Kastamonuspor 1966 sadece futbolda başarılı olmayı amaçlayan bir proje değil. Bu projede Kastamonu'yu yüceltmek ve tanıtmak var. Gerek şehrimizde, gerekse Ankara'da beni gören Kastamonuspor 1966'yı ve onu elde ettiği başarıları dile getiriyor. Türkiye Kastamonu'yu Kastamonuspor 1966'yı konuşuyor bu da bizi gururlandırıyor. Sporun tanıtım yönü burada ortaya çıkıyor. Bu nedenle bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Nereye kadar? En üst lige kadar' ifadelerini kullandı.
Sporu sevmeyen ve çekemeyenlerin olabileceğini fakat bu kişilerin sevenlerin ve isteyenlerin karşısında durmaması gerektiğini vurgulayan Babaş, şöyle konuştu: 'Sporu sevmeyen, istemeyen, çekemeyen olabilir. Ancak bu kişiler sevenlerin, isteyenlerin, Kastamonu halkının karşısında durmasınlar. Bu tür tutumlar kimseye artı getirmez. Bu tür kıskançlıklardan vazgeçilsin. Biz tüm sportif faaliyetleri Kastamonu halkının adına yapıyoruz. Kimsenin şahsına yapmıyoruz. Ben bu işi mimarı olayım, ben bu işin kompedanı olayım düşüncemiz olmadı olmaz. Tek amacımız var oda Kastamonuspor 1966'yı Kastamonu halkına mal etmek'
'HENTBOL TAKIMIMIZ AVRUPA FİNALİ OYNAYACAK'
Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımının Avrupa Challenge Kupasında final oynayacağına dikkat çeken Başkan Babaş, sporda sadece Kastamonuspor 1966'nın başarılı olmadığını Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımı'nın da Avrupa finali oynayacağını belirterek, şunları söyledi: 'Kastamonu Belediyespor'a ait hentbol takımımız var. Belediye hentbol takımımız Avrupa finali oynayacak. Önümüzdeki günlerde İspanya'ya Kanarya Adaları'na gideceğiz. Rövanşı Türkiye'de oynanacak. Türkiye'de oynayacağımız karşılaşmanın Ankara mı yoksa İstanbul'da mı olması gerektiğine karar vereceğiz'