Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) 2015 Faaliyet Yılı Kasım Ayı Olağan toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı konuk olarak Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren ile ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu katıldı. YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, festivalin adının Antalya olarak değişmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.
Beken, Antalya'nın son dönem çok yoğun bir tempo içerisinde olduğunu söyleyerek, 'Antalya'mızın şu sıralar çok yoğun bir temposu var. Şehir dışında olan arkadaşlarımız bizleri arayıp kültür kenti Antalya'da yaşamak istediklerini söylüyorlar. G20 Antalya'mızın ismini ve marka değerini yukarı taşımakta çok önemli bir organizasyondu. İş adamları olarak görüyoruz ki; Antalya'nın marka değeri ne kadar yükselirse o kadar bizim için fayda sağlıyor. Piyano festivali devam ediyor. EXPO 2016 organizasyonu çalışmaları hızla devam ediyor. Bu arada Antalya Film Festivali de bu organizasyonlara ek olarak Antalya'nın markasına katkı koyacak' diye konuştu.

Beken, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Antalya markası adına önemli olduğunu belirterek, 'YÖRSİAD olarak amacımız sanata, spora ve kültüre farklı katkı koymak ve toplumumuzu geliştirmektir. Sanat konusunda Devlet Opera ve Balesi ile birlikte birçok etkinlikler düzenliyor ve prömiyerlerine destek oluyoruz. Biz sadece kendi düzenlemiş olduğumuz organizasyonlarda değil aynı zamanda farklı sivil toplum kuruluşlarının da düzenlemiş olduğu organizasyonlarda destek olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bizim ülkemize ve şehrimize fayda sağlayacak projelerde yer almak bizim en önemli önceliğimiz. Katkı koyduğumuz son organizasyonda Antalya Tanıtım Vakfı'nın düzenlemiş olduğu sanal kadın müzesi oldu' ifadelerini kullandı.

'FESTİVAL KORTEJİ PAZAR GÜNÜ'

Son üç ay içinde çok yoğun bir trafiğin içine girdiklerini ifade eden ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ise, 'Antalya Piyano Festivali'miz devam ediyor. Bu arada Altın Portakalın adını değiştirdik ve Uluslararası Antalya Film Festivali yaptık. Çok heyecanlı günler geçiriyoruz. Bu kadar yoğunlukta YÖRSİAD ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. 17 Kasım'da başlayan Piyona festivalimiz devam etmekte ve bu organizasyon 29 Kasım'da Haşim İşcan'da film müzikleri ile son bulacak. Aynı gün bir başka heyecana başlayacağız. 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'mizin açılışını yapacağız. Aynı gün organizasyonumuz hava şartlarına da bağlı olarak 29 Kasım Pazar Günü saat 14.00 - 15.00 arasında kortej ile başlayacak. Festivalin kortejsiz olmayacağını düşünüyoruz. Antalya'nın sokaklarının dolu dolu olacağı bu saatlerde festivalimize gelen konuk yerli ve yabancı sanatçılarımızı Antalyalılar ile buluşturacağız' şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'DEN İKİ MARKA ŞEHİR ÇIKMIŞTIR'

Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, "Bütün dünyada kayıtlı 450, kayıtlı olamayan yaklaşık 2 bine yakın film festivali var. Kayıtlı olan festivallerin arasında ödülü ile anılan sadece bir tane festival var. Bunun dışında hiçbiri anılmıyor. Festivallerin en önemli özelliği, içlerinde bulunduğu şehre katkıda bulunmalarıdır. Şehir önemlidir ve şehir festivale ev sahipliği yapıyordur. Dolayısıyla şehir bütün dünyaya bir çağrı yapar ve der ki; 'Antalya'ya gelin, Antalya'da sizler için göreceğiniz, yaşayacağınız çok fazla etkinliğimiz var'. Dünyanın en popüler kültürü sinemadır. Dolayısıyla da dünyada en ilgi çeken ve en çok markaları dünyaya taşıyan veya dünyada ki markaları yerele getiren sinemadır. Festivalde bunun en önemli ayaklarından birisi. Dünyada Türkiye'den iki tane marka şehir çıkmıştır. Bunlardan birisi İstanbul diğeri de Antalya'dır. Antalya'nın marka değeri daha çok deniz, kum, güneş ve otelleri ile yaparken bir yandan da Antalya'nın bir kültür başkenti olma zorunluluğudur. Bizde kültür başkenti olacak Antalya'nın her zaman neferiyiz' dedi.

Toplantı sonrası, Beken, Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren ile ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu'na plaket yerine AÇEV'e adına sunulan bağışın belgesini verdi.