Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 200 oldu. 12 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 457'ye ulaştı.

Mardin'de bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak'taki operasyonda bir vatandaş yaralandı, 7 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 167 oldu. 16 el yapımı patlayıcının imha edilen operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait iki şarjör ele geçirildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 426'ya ulaştı.

8 TERÖRİST ŞIRNAK'TA TESLİM OLDU
Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda, iki dürbün ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 8 terörist, Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

YÜKSEKOVA'DA 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 145 oldu. Operasyonda daha önceden etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedi bulundu. Dört tabanca, iki av tüfeği, beş el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve yedi telsizin ele geçirildiği operasyonda, iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 219'a ulaştı.

ERUH'TA ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınakta iki el bombası, beş roketatar mühimmatı, 250 Biksi makineli tüfek fişeği, dört M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 255 fişeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir dürbün, bir gece görüş dürbünü, hazırlanmış sekiz el yapımı patlayıcı, bir güneş paneli, bir telsiz, bir akü, beş sırt çantası, 19 litre mazot, çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 2 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.