AK Parti Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı.
Burada konuşan Elitaş, CHP'nin Adalet Kurultayı'nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki kamp alanında alkol alınmasına tepki göstererek, 'Adalet kurultayı dedikleri şehitlerimize hakaret kurultayına döndü. O gün Çanakkale de 253 bin Şehit'in verildiği Türk tarihinin en önemli Türk milletinin Dünya tarihine kahramanlık destanı yazdığı 1915 'Çanakkale Geçilmez' diye tarihe altın harflerle yazdırdığı bir savaşın olduğu yerden adalet kurultayı yapacaksınız. Şehitlerin bulunduğu mekanda ecdadın bu toprakları kanı pahasına, canı pahasına 253 bin şehit vererek koruması yaptığı o topraklarda bir taraftan oyun oynayacaksınız, dans edeceksiniz, arka taraftan içki içeceksiniz. Bu bütün milletin vicdanını sızlatmıştır. Milletin yüreğini parçalamıştır. Umarım Cumhuriyet Halk Partisi hem bu adamlara gerekli cezayı verirken, aynı zamanda da Türk milletinin önemli hassasiyetlerinden olan önemli bir konuyu üstünü örtmek yerine hem bu konuda ki farklı düşünenleri oynayanlar gibi içki içenler gibi düşünenleri hem de kendi camiasında mesaj vermek ihtiyacı hisseder' ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun 'İçki içmek haram değildir' sözlerine değinen Elitaş, 'Bir genel başkan yardımcısının 'İçki içmek ne suçtur, günahtır' ifadesi de gerçekten inananları ciğerinden parçalayarak, yüreğini yaralayan, bir söylemde bulunmuştur. İçki içersiniz fakat günah veya sevap konusuna girmek sizin sınırlarınızın dışındadır. Bu din alimlerinin işidir. Bizim inancımıza göre Kuran-ı Kerim'in yasakladığı bir günah ve haramdır. Ona haram değil demek inkara girer, küfre girer. Umarım Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcısının sözü ile ilgili bir girişimde bulunma ihtiyacı hisseder. Orda ecdadın üzerinde tepinenler, atalarımızın şehit olduğu yerde içki içenlerin Türk toplumunda bıraktığı etki ne ise o Genel Başkan Yardımcısının da söylediği etki aynıdır. İnşallah ileriki bir süreçte beraberinde gelmiş olur' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: