Akçakoca Balıkçı Barınağı Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, çifte bayram yaşayacaklarını belirterek, ''Avlanma zamanımız Kurban Bayramı'na geldi, bu nedenle hem hava şartlarının rüzgarlı olması nedeniyle bayramın 2. günü 'vira bismillah' diyerek avlanmaya çıkacağız' dedi.
Mustafa Karakaş, Karadeniz'de palamut sezonu başladığını ancak geçen yıllara göre tüm balık çeşitlerinde azalma olduğunu söyledi. 1 ay sonra palamut balığının daha fazlalaşacağını umduklarını belirten Karakaş, ''Mezgit, Barbunya, istavrit, Kalkan gibi balıklarımız var ancak çok değil. Biliyorsunuz balıkçılıkta önemli olan havaların müsaade etmesiyle alakalı bir konu bu şartlarda balığın çok veya az olmasını hava şartlarına bağlı havalar müsaade ederse balık çok olur ve tezgahlardaki balık fiyatları da yarı yarıya düşer'' diye konuştu.
Balıkçı Hasan Başaran ise sezon başında baktıklarında balığın çok fazla olmadığı kanısına vardıklarını ifade etti. Balıkçılar son hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek bir çok balıkçının ağlarını onarmanın son aşamasına geldikleri ve teknelere balık kasalarının hazır vaziyette tuttukları görüldü.

Batı Karadeniz’de balıkçılar Kurban Bayramı’na takıldı