AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Mimar Sinan Haftası kapsamında İstanbul Süleymaniye Camisinde düzenlenen programa katıldı.

Programın açılış konuşmasında Çiğdem Karaaslan, "Medeniyetimizin mimarlarından Mimar Sinan'ı anmak ama ondan öte onun izlerini takip ederek bir büyük medeniyeti anlamak için bugün bir aradayız. Süleymaniye'deyiz. İstanbul'dayız. Çünkü bir mimar ile bir şehrin etle kemik olma halidir İstanbul. Ve yüzyıllar önce yazılmış bir hikayenin keşvidir bugün ki birlikteliğimiz" dedi.

Karaaslan konuşmasına şöyle devam etti: "Anadolu coğrafyasını aşan 400'e yakın eseri ile dünyaya iz bırakmış bir büyük usta vesilesi ile buluştuk bugün, fakat biz tarihimize bizi biz yapan bütün değerlerimize olan bağlılığımızla çalışmaya ve üretmeye devam eden bir kadro olarak gelecek nesillerin bizleri nasıl hatırlayacağı sorusunun büyük sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz ve bu sorumlulukla görev yapıyoruz."

Karaaslan, programdan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Süleymaniye'deki Bilim ve Sanat Vakfı'nı ziyaret etti.