AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Gençlik kollarının İlkadım Acem Tekkesi'nde 'Yerli Anayasa ve Türk Tipi Başkanlık Sistemi' programına katıldı.

Programa Samsun AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, yönetim kurulu üyeleri ve gençler katıldı.

DEĞİŞİME DİRENİLMEMELİ
Samsun Milletvekili Kırcalı, programda yaptığı konuşmada, "12 Eylül ürünü olan darbeci anayasa 12 Eylül sürecinin içindeyken bile sürekli tartışılmış ve pek çok kez değiştirilmiştir. Milletimiz artık yeni bir anayasa istemektedir. Milletimizin beklentilerini boşa çıkarmamalıyız. Milletimiz bize, ihtiyaç duyduğumuz sivil, yeni, özgürlükçü, hukuk devletini ve yargı bağımsızlığını sağlayan, parlamenter sistemin aksaklıklarını gideren yeni anayasa yapın diyor. Biz bu anayasanın katılımcı bir anlayış ile yapılmasını istedik. Başbakanımız tüm liderlerle görüştü. Meclis Başkanımız çağrı yaptı. Geniş katılımla bir anayasa yapılması için her şeyi yaptık. AK Parti bugün Meclis'te çoğunluğu olan, milletimizin yüzde 50'sine yakının oyunu almış bir partidir, anayasa hukuku içerisinde de meşru bir sistemi gündemi getirmektedir. Biz diyoruz ki ortak akılla, milletin talebi doğrultusunda siyasi aklı devreye sokarak doğruyu bulmaya çalışalım. Hiçbir baskı ve vesayet olmadan ilk sivil anayasamızı yapalım. Milli ve sivil bir anayasayı yapmaktan kaçmamak gerekir. Milletin meclisi milletin isteği olan yeni, yerli ve sivil anayasayı yapmak gücüne sahiptir. Biz yeni Türkiye'nin ilk anayasasını yapmak istiyoruz, hala eski Türkiye'nin anayasasında ısrar edilmemeli, toplumun değişim talebine direnmemelidir. Bu değişim isteğini görmek gerekir" ifadelerini kullandı.