Borsan Grup'un, Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki yeni alüminyum kablo fabrikasının açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı. Başkan Genç, Samsun'un 2023 hedeflerine ulaşması için ortak akıl ve birlik olmanın şart olduğunu söyledi.

HEDEFE ORTAK AKILLA ULAŞIRIZ


Samsun'un hedeflerine ulaşması için her türlü potansiyel ve avantaja sahip olduğuna işaret eden Genç, 'Dünya ekonomisi yeniden şekilleniyor ve Doğu, Batı, Kuzey, Güney olmak üzere 4 eksende gelişiyor. Dünyadaki gelişmeler ve Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri Samsun'a yeni fırsatlar sunuyor. Ancak şehrimizin bütün avantajlarına rağmen şehir olarak birlik olmazsak ve ortak akıl gerçekleştirmezsek hedeflere ulaşmamız çok zor olur. Anadolu'nun Avrupa ve Rusya'ya açılan kapısı konumundaki Samsun'un önündeki fırsatları; siyasetçisi, belediye başkanları, bürokratı, sivil toplum örgütleri olarak kenetlenmeliyiz. Çünkü ortak akıl olmadan şehrin hedeflerine ulaşması çok zordur" şeklinde konuştu.

DEMİRYOLU ÖNERİSİ
Küresel ulaşım ve lojistik eksenlerinin avantajlı bir noktasında yer alan Samsun'un, lojistik ve kombine taşımacılık sektöründe bölge merkezine dönüşmesi gerektiğini de ifade eden Genç, "Tekkeköy bölgesine Anadolu illerinin ve Karadeniz ülkelerinin mallarının satılacağı Aktarma Limanı yapılmalıdır. Çarşamba ile Havaalanı arasında en az 20 milyon metrekarelik OSB kurulmalıdır. Yine bu bölgeye Ürdün'ün Akabe şehrindeki gibi Büyük Serbest Ticaret Bölgesi yapılmalıdır. Havaalanının yolcu ve kargo kapasitesi artırılmalı, bölge havalimanı olmalıdır. Samsun-Irak Demiryolu hayata geçirilmelidir. Batman'ın Kurtalan ilçesinden Irak'ın Zaho kentine kadar olan kısım demiryolu uzatılmalıdır. Ayrıca Samsun-Batum arası Hızlı Yük ve Yolcu Treni Hattı mutlaka kurulmalıdır. Bu önerilerimiz şehrimizi stratejik üs yapacaktır ve Samsun hakettiği yere gelecektir" ifadelerini kullandı.

BORSAN ÖRNEK OLDU
Borsan'ın Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikası açılışına da katılan Başkan Genç, şunları söyledi: "Bu şehirde yatırımcının önü açıldığında ve güven verildiğinde neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden biri de Borsan'dır. İlçemizde sağlık yatırımının önünü açmamız sonucunda Karadeniz'in en büyük özel sağlık merkezini şehrimize kazandırdı. Şimdi ise Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikasını şehrimizde açtı. Bunlar şehrimiz adına güzel şeyler. Bu şehrin yöneticileri olarak yine bu şehrin iş adamlarına ve yatırımcısına güven vermeliyiz, yatırımların önünü açmalıyız. Bu bakımdan ben şehrimize yeni yatırımlar kazandıran Borsan Grup'un Başkanı Sayın Adnan Ölmez'i kutluyorum."