Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu ve PFDK Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, Borsan Grup'a bağlı Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum fabrikasının açılışının ardından Haber Medya Grubu'nu da ziyaret etti. Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, "Ben Orduluyum ve insan Karadeniz'e bu yatırımları görünce gurur duyuyor" dedi

FABRİKA AÇILIŞINA KATILDILAR


Borsan Grup'a bağlı Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikası açılışı için Samsun'a gelen Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Serdar Ölmez ve PFDK Üyesi Av. Ali Kemal Atçeken, Borkonut Niş İş Merkezi içerisinde bulunan Haber Medya Grubu ofislerini de gezdi. Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ve Haber Gazetesi Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu ile birlikte, televizyon, gazete, radyo ve yönetim ofislerini gezen misafirler, hayranlıklarını gizleyemedi. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez de, konukları ofisinde ağırladı.

BORSAN'LA GURUR DUYUYORUZ


Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, hem Borsan Grup'a bağlı yeni fabrikaya hem de Haber Medya Grubu'na övgüler yağdırırken, "PFDK Başkanvekilimiz Av. Serdar Ölmez'in daveti üzerine Samsun'a gelerek Adnan Ölmez beyin sahibi olduğu Borsan'ın yeni fabrikasının açılışına katıldık, hayran kaldık. Şimdi medya grubundayız buraya da hayran kaldık. Ben Orduluyum ve insan Karadeniz'e bu tarz yatırımlar görünce gurur duyuyor. Bunlar bölgemiz için güzel yatırımlar. Televizyonu da takip ediyoruz ve çok beğeniyoruz" diye konuştu.

KARADENİZ'DE FUTBOL


Karadeniz futbolu adına da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Tuzcuoğlu, şöyle devam etti: "Karadeniz için futbol çok önemli. Futbolla yatıp kalkıyorlar. Trabzonspor, Orduspor, Samsunspor, Zonguldakspor geçmişteki başarılarına bakıldığı zaman çok önemli yere sahip. Türk futbolundaki sıkıntılar Karadeniz takımlarına da yansıyor. Bu mali kavga içerisinde tutunabilmek de önemli. Artık bulunduğumuz ligde ve belli seviyelerde kalmak bile büyük başarı. Sportif olarak sürekli bir yerlere tırmanmak zorlaşmaya başladı. Samsunspor kendi altyapı sporcularına sahiplenmeye çalışıyor. Trabzon bunun için büyük bir örnek. Hem Trabzonspor, hem 1461 Trabzon altyapı kulübü. Yine Karadeniz'de Rizespor mali yapısı ve işleyişiyle herkese güzel bir örnek. Şehirler kenetlendiğinde de sportif başarı da istemeseniz bile gelecektir" dedi.

BİREYSELLİKTEN KURTULALIM


PFDK Başkanvekili Av. Serdar Ölmez ise, "Davetim üzerine Borsan alüminyum fabrika açılışan katılan TFF Tahkim Kurulu Başkanı Av. Engin Tuzcuoğlu, PFDK Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu ve PFDK Üyesi Ali Kemal Atçeken'e ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Karadeniz bölgemizde hatta genellersek ülkemizde sporda ve futbolda yaşanan sıkıntı ve düzensizliklerin nedenlerini incelersek, karşımıza çıkacak en önemli etkenin, yapılan tüm eylem ve söylemlerin tamamen günü kurtarma ve bireysel menfaatleri kurtarma politikası noktasında olduğunu görüyoruz. Ülkemizde sporun ve futbolun daha iyi yerlere gelmesi için yapılan eylemlerin bireysel menfaatlerden uzaklaşıp ülke menfaatleri göz önünde tutularak yapıldığında bugün yaşadığımız bir çok sıkıntının ortadan kalkacağını göreceğiz. Son 5 yılda ülkemizde spor yapılaşması adına çok ciddi bir yapılaşma söz konusudur. Yapılan statlar, spor tesisleri, kalite anlamında dünya çapında olmakla birlikte ülkemizin tüm bölgelerinde homojen bir şekilde yapılmıştır. Bu güzel yapılaşmanın ardından daha önemlisi ise bunun içeriğinin doldurulması gerekmesidir. Bunun yolu ise gerek yönetimsel olarak, gerekse seyirci kitlesi olarak daha bilinçli ve eğitimli bir kitle oluşturmaktan geçmektedir. İstenildiği takdirde, yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Yeter ki, samimiyet ve gayret olsun. Bunu çok beğendiğim bir söz ile perçinlemek istiyorum. Kader, gayrete aşıktır" diye konuştu.

ÖLMEZ'E TEBRİK...
Tuzcuoğlu, Karaahmetoğlu, Ölmez ve Atçeken, Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum fabrikasını açan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'le de sohbet edip, tebriklerini iletti.

Selçuk KAYA- Salim YILDIZ