SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: 'KURBAN; YARDIMLAŞMA DEMEKTİR'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bizi bu güzel, sevinçli bayram gününe kavuşturan Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler ediyor, daha nice bayramlara eriştirmesi için niyazda bulunuyorum" dedi.

HİZMET AKSAMAYACAK

Bakan Demircan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kurban; bir yönüyle fedakarlık, bir yönüyle yakınlaşma, bir yönüyle de yardımlaşma demektir. Kurbanlarımızın bizleri Allah'a yaklaştıran makbul ibadetler olmasını ve kardeşlerimizle daha da yakınlaşmamıza vesile olmasını diliyorum. Bayram sürecince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gereken her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Milletimizin sağlığı için yoğun emek harcayan, bayramda dahi büyük fedakarlıklarla görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyor ve bayramlarını kutluyorum."

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARAASLAN: 'EN BÜYÜK ARZUM BARIŞ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Kurban Bayramı'nı bir kez daha coşkuyla karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduklarını ifade eden Karaaslan, "Müslüman milletimizin ilahi bir armağan olarak kabul ettiği ve sevinçle karşıladığı bayramlar, dayanışma ve paylaşım ruhu ile kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve müstesna zamanlardır" dedi.

ACILAR SON BULSUN

Mesajında, acı ve gözyaşının son bulmasını temenni eden Karaaslan, "Mübarek bayramlarımız aynı zamanda; ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, dargınlıkların son bulduğu, sevgi ve muhabbetin yayıldığı, kardeşliğimizin güçlendiği kıymetli anları beraberinde getirir. İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık mana ve muhtevasına uygun olarak güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur" ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KILIÇ: 'GÖZ YAŞLARI DİNSİN'

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, "İnsanı insan yapan ve bir ülkeyi güçlü kılan; onun manevi dinamikleridir" ifadelerine yer veren Kılıç, "Son yıllarda birtakım çaba ve talanlarla hafızası yaralanmaya çalışılan bu topraklarda, ısrarla birlik, dirlik, izan ve feraset galip geliyorsa bunun sebebi her şeye rağmen kopmayan milli ve manevi bağlarımızdır" diye konuştu.

ALLAH'A YALVARMAKTIR

Kurban Bayramı'na erişmenin sevinci içinde olduklarını dile getiren Kılıç, "Kurban Bayramı'nın bir diğer manası, ilahi çağrıyı işiten milyonlarca Müslümanın dünyanın dört bir yanından Allah'ın evine varmasında gizlidir. Orada insanlar dünyevî üstünlük nişanesi olan her şeyden arınıp saf tutmakta, İbrahimî bir yakarışla Allah'a yalvarmaktadır" dedi.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ: 'DAYANIŞMA ÖN PLANA ÇIKMALI'

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hac farizası için kutsal topraklara giden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Hac vazifemi yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunduğumdan bu bayram aranızda olamıyorum. Bayramın feyzi ve bereketinin tüm İslam Alemi'nin ve siz değerli hemşehrilerimin üzerinde olması, kardeşliğin, yardımlaşmanın ön plana çıkması dileklerimle; Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.

NEŞEYLE KUTLAYALIM

Köktaş, insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bayramlar bir anlamda kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmaktır. Rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, insanların her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel günlerdir. Bu bayramı da inşallah yine hep birlikte coşkuyla, sevinçle, neşeyle kutlayacak; acılarımızı ve mutluluklarımızı paylaşarak yaşayacağız" ifadelerine yer verdi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA: 'ALLAH'A YAKINLAŞMAK İÇİN BİR FIRSAT'

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

BAYRAMLAR, ÖNEMLİ GÜNLERDİR

'Kurban Bayramı, Allah'a manen ve kalben yakınlaşmak için bir fırsattır' diyen Usta, bayramların sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın daha bir ön plana çıktığı önemli günler olduğunu ifade etti. Usta, 'Bayramlar kucaklaşma ve kavuşma, anlaşma ve paylaşma demektir. Paylaşmanın, gönül almanın ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı bu günler, dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması, hoşgörülü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı gerektirir. Türkiye'nin sevgi ve hoşgörüyle buluşması, birlik ve beraberlik içinde olması, gücünü birbirini yok etmek için değil, birbirine yardımcı olmak için kullanması şarttır. Bu vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anarak, vatandaşlarımızın ve Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KURT: 'PAYLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ'

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kurban Bayramı için tebrik mesajı yayımladı. Bayramların tüm müslümanlar için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Kurt, "İnanç ve kültür dünyamızın en müstesna günlerinden olan bayramlarımız; birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi özellikleri ile milletimizin nezdinde ayrı bir yere sahiptir. Kurban Bayramı; paylaşmanın, dayanışmanın yoksul, yetim ve öksüzleri gözetmenin toplumumuzda en güzel örneklerinin sergilendiği günlerdendir. Vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, insanlığa adalet, rahmet ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI TOK: 'DAHA FAZLA KENETLENELİM'

Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, birlik çağrısı yaptı. Paylaşma duyguları ile sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tok, millet olma şuurunun kuvvetlendiği gün olan bayramların birlik ve beraberliği daha da kuvvetlendirmesi temennisinde bulundu.

İNSANLARI YAKINLAŞTIRIR

Kurban Bayramı'nın bütün insanlığa hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Tok, "Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların uygulanığı, millet olma şuurunun kuvvetlendiği günlerdir. Bayramlar; barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Bayramlar; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır. Bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz" dedi.

TOPLUMSAL BİRLİĞİ DİRİ TUTAR

Toplumsal birliği diri tutan bayramlarda akraba ve komşu ziyaretleri yaparak o ruhun yaşatılması gerektiğini ifade eden Başkan Tok, "Vatandaşlarımızla birlikte bir bayramı daha kutlayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramın insanlığa, İslam alemine, mazlum coğrafyaya, ülkemize sağlık ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum' diye konuştu.

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI TAŞÇI: 'BİR OLALIM DİRİ OLALIM'

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, küskünlüklerin son bulduğu, milletimizin birbiriyle kucaklaştığı günlerdir. Bu anlamda başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

BAYRAM KUCAKLAŞMAKTIR

Mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Taşçı, "Bu bayrama da zulüm altında giren din kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda da adaletin bir an önce tecelli etmesi en büyük duamız. Bayram paylaşmaktır, bayram kucaklaşmaktır. Bunun farkındalığı içerisinde bir bayram geçirmemiz, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi noktasında son derece önemlidir. Kurban Bayramını bu anlamda bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu bayramda, küskünlüklerimiz son bulsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah' diye konuştu.

PAYLAŞALIM BAYRAM OLSUN

Atakum Belediyesi olarak Kurban Bayramı boyunca paylaşımın ve yardımlaşmanın merkezi olacaklarını ifade eden Başkan Taşçı, "Bu kampanya ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmeye devam ediyoruz. Kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. 444 40 55 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Ekiplerimiz kapınıza kadar gelerek, kurban etinizi alacaklar. Modern tesislerimizde paketlenecek olan kurban etleriniz, önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim edilecektir" ifadelerine yer verdi.

CANİK BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: 'BERABERLİĞİN BAYRAMI'

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel yapı taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Genç, "Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin sıkı, diri ve dirlik içinde yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu gibi, acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir" dedi.

BÜYÜKLERİ UNUTMAYIN

Bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulunan Başkan Genç, "Bayramlarımız, yaşamımızı zenginleştiren, bizi biz yapan değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak toplumsal birlikteliğimizin güçlendiği özel günlerdir. Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, dostlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız. Bu vesileyle tüm Samsunlu hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" açıklamasını yaptı.

BAYRAMLAŞMA 2. GÜN

Başkan Genç, bayramın 2. günü saat 13.30'de yeni hizmet binasında düzenlenecek bayramlaşma törenine tüm Samsunluları davet etti.

TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI TOGAR: 'DAYANIŞMANIN ORTAK ADI'

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yayımladığı mesaj ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. Başkan Togar mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bayramlarımız sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının en üst düzeyde yaşandığı, birlik ve beraberliğin güç kazandığı, küskünlüklerin son bulduğu, dargınların barıştığı büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu maneviyat yüklü mübarek günlerimizdir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde dini ve milli bayramlarımız toplumsal dayanışmamızın, kaynaşmamızın ortak adı olduğunu unutmamalıyız. Yüce Allah'a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: 'BAYRAM KARDEŞLİKTİR'

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında 'Bayramlar sevgi, saygı ve kardeşliktir. Bayramlarda yaşadığımız bu duyguları yılın her günü yaymak mutluk ve huzurumuzu artıracaktır' dedi.

Bafra Belediye Başkan Zihni Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Müslüman bir toplum olarak yaşayan Türk milleti için bayramlar büyük önem arz etmektedir. Hem millet olarak, hem de İslam alemi ve insanlık ailesi olarak sevgi, saygı, barış ve kardeşliğe çok önem vermeli, hayatımıza hakim kılmalıyız. Bu anlayış tüm insanlığa mutluk ve huzur getirecektir. İslam dinimizin verdiği mesajda, Allah'ın emrettiği anlayış da bu duygu ve düşüncelerdir."

19 MAYIS BELEDİYE BAŞKANI TOPALOĞLU: 'YOKSULLARI SEVİNDİRELİM'

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Topaloğlu mesajında, "Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, insanların sevdiklerine kavuştuğu bir bayramı daha milletçe idrak ediyoruz.
Kurban, cömertliktir, Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Yakın coğrafyamızda yaşanan üzücü olaylar bayrama buruk girmemize vesile olmaktadır. Son günlerde gündemde olan Arakan'da yaşanan olaylar bizleri son derece üzmüştür. Ülkemizde ve İslam coğrafyasında hissedilen bayram havasının tüm dünyaya yayılmasını, ülkemizin hür ve bağımsız olduğu, birlik ve beraberliğin doruğa ulaştığı, sevginin ve saygının egemen olduğu, Yüce Mevlamıza şükrümüzü belirttiğimiz mübarek Kurban Bayramımızın Türk ve İslam alemine olduğu kadar tüm insanlık alemine de hayırlar getirmesini dilerim. Bu duygularla, çalışma arkadaşlarımın, değerli hemşerilerimin ve aziz milletimizin, Mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik eder, Cenab-ı Mevla'dan bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşturmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

ALAÇAM BELEDİYE BAŞKANI UYAR: 'KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENSİN'

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm İslam aleminin ve Alaçamlı hemşehrilerinin Kurban Bayramı'nı kutladı. Mesajında, dini bayramların insanları birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını, kardeşlik ve barış duygularını artırdığını ifade eden Başkan Uyar, 'Bayramlar, kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bu duyguların üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir" dedi.

LADİK BELEDİYE BAŞKANI ÖZBALCI: 'ÖNEMLİ BİR FIRSAT'

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Özbalcı mesajında, "Bayramlar; dayanışmanın, yardımlaşmanın kardeşliği pekiştirmenin çok önemli bir fırsatıdır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. İnsanların kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarını sağlayan bu özel günlerde büyük bir birliğin sağlanması paylaşmaktan geçer. Bu duygular içinde İslam aleminin ve çok değerli Ladikli hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.