Kurban Bayramı'nın ilk günü dolayısıyla vatandaşlar, bayram namazını eda etmek için önce camileri doldurdu. Daha sonra yakınları ile bayramlaşan vatandaşlar, kurbanlıklarını kestirmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kentin dört bir noktasında oluşturduğu kesimhanelerin yolunu tuttu. Burada kurbanlıklarını kestiren vatandaşlar, parçalara ayırıp poşetledikleri etleri fakirlere dağıttı.
Belediyenin belirlediği kesimhanede kasaplık yapan Seyithan Karaköse, geçtiğimiz yıllara nazaran kurban kesiminde bu yıl artış olduğunu söyledi. Bayramın ilk gününü çok yoğun geçirdiklerini belirten Karaköse, 'Yaklaşık 25 yıldır kasaplık yapıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir yerimi yaralamadım. Kurban keseceklere tavsiyem, belediyenin belirlediği hijyenik alanları seçmeleridir. Sabahın erken saatlerinden itibaren burada yoğunluk oluştu. Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutluyorum' dedi.

Diyarbakır'dan Arakan'a dua
Kurban kesmek için kesimhanenin yolunu tutan Murat Erol isimli vatandaş ise, Kurban Bayramı'nın tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni ederek, 'Bayramımızı vatana millete hayırlı bir şekilde geçirmek istiyoruz. Kurbanımızı kestik, mutlu günümüzü güzel kazasız bir şekilde geçirmek istiyoruz. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun, Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize de dualar ediyoruz' diye konuştu.
Öte yandan kurban kesimi sırasında birçok kişinin yaralandığı ve tedavilerinin yapılması için hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Kurban Bayramı’nda kesimhaneler doldu taştı