Erciyes'in yurt dışında tanıtılması için yaptıkları faaliyetler kapsamında ilk olarak Rusya pazarına açıldıklarını ifade eden Murat Cahit Cıngı, 1 Eylül'den itibaren Rus ziyaretçilerin gelmeye başlayacağını belirtti.

Erciyes dünya turizmine açılacak

Yapılan pazarlama çalışmaları kapsamında, ziyaretçilere, 'kültür kayağı' konseptiyle Kapadokya Bölgesini de içine alacak şekilde bir haftalık paket sunduklarını kaydeden Murat Cahit Cıngı, 'Dünyanın hiçbir yerinde kışın kayak yapıp da bir taraftan da 6 bin yıllık bir medeniyet tarihini görebileceğiniz, dünyanın 8'inci harikası Kapadokya gibi bir bölgeye intikal edebileceğiniz bir merkez yok. Dolayısıyla Erciyes 'kültür kayağı' konsepti olarak dünyaya lanse ettiğimiz; kayak boyutunun Erciyes'te, kültür boyutunun da Kayseri ve Kapadokya bölgesinde tamamlandığı bir paket halinde dünya insanlığına sunuluyor. Rusya'da da bu paket sunulmuş durumda. Bu 1 haftalık turlar 1 Eylül'den itibaren Rusya'da satışa çıkacak ve biz de pazarlama ve reklam desteğiyle ürünümüzü bu pazarda da bilinir hale getireceğiz. Bundan sonra da her yıl farklı ülkelerdeki pazarlara odaklanacağız' diye konuştu.

Murat Cahit Cıngı, Türk Hava Yolları ile yaptıkları görüşmeler kapsamında, bu yıl sonuna kadar Moskova-Kayseri direk uçuşlarının başlayacağını da sözlerine ekledi.

Erciyes Rusya’ya açılıyor