Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, askeri erkan, kurum amirleri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Arakan'da yaşanan katliamlara değinerek, 'Türkiye zor günlerden geçiyor. Türkiye'nin çevresindeki bir takım hareketlilikleri hep beraber izliyoruz. Şuan tam birlik ve beraberlik zamanıdır. Biz sadece kendi ülkemizin değil, 50'ye aşkın mazlum ülkenin liderliğini yapıyoruz. Bu bayramda Türkiye'nin STK'ları yardım kuruluşları, Kızılay'ı ve Mehmetçik Vakfı dünyanın neresinde yardıma muhtaç insan varsa onlara ulaşmaya çalışıyor. Tabi son günlerde Arakan öne çıktı. Hepimizin yüreğini dağladı. Üzüntülerimizin büyük olduğunu ifade etmek istiyorum. Orada yaşananları iyi analiz etmek lazım. Sadece sosyal medyadaki görüntülere bakarak yanılmamak lazım. Birleşik kuvvetlerde bir toplantı yapılarak bir tavsiye kararı alındı. Daha sonrada bazı ülkelerden sesler yükselmeye başladı. Türkiye olarak çevremizdeki Suriye, Irak, Filistin gibi olmamak için el birliği ile çalışmamız lazım' dedi.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise Kurban Bayramı'nın öneminin çok büyük olduğunu belirterek, 'Birliğe, dayanışmaya ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç hissettiğimiz bu günlerde bizim için çok önemli olan bu güzel bayram gününde buradaki bu kalabalık birliğimizin kardeşliğimizin en güzel göstergesidir. Bayramlar önemlidir ama Kurban Bayramı bizim için çok daha önemlidir. Kardeşliğin ön plana çıktığı, küskünlerin barıştığı çok önemli günlerimizin başında geliyor. Bu anlamda Kurban Bayramı'nın da bizim inancımızda ayrı bir yeri vardır' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz bayramlaşma törenine katılanların bayramlarını kutladı.

Bitlis’te bayramlaşma töreni