Trabzon'da Araklıspor'da futbol hayatına başlayan Yusuf Erdoğan, burada gösterdiği performans ile 1461 Trabzon'a transfer edildi. İki sezon 1461 Trabzon formasıyla 58 maça çıkan ve 13 gol atan oyuncu, hırsı ve mücadelesiyle büyük bir beğeni kazandı. Bordo-mavili taraftarların gönlünde taht kuran Erdoğan, 2013-2014 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu.

Bordo-mavili forma ile Spor Toto Süper Lig'de 75, Avrupa'da 15 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 10 maça çıkan genç futbolcu bugüne kadar resmi müsabakalarda 100 kez bordo-mavili formayı terletti.

Söz konusu maçlarda ise 15 gol atan Erdoğan, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez üst üste gruptan çıktığı dönemde vitrin yaptı. Savunmanın solunda ve ileri bölgede dönemin teknik adamları tarafından değerlendirilen Yusuf Erdoğan, ortaya koyduğu performans ile Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın da gündemine geldi.
Bugünlerde ise genç oyuncuya İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio'nun talip olduğu iddiaları sıcaklığını korurken, bordo-mavili kulübün ise 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu ile ilgili olarak transfer mevsiminde ciddi teklifler alması bekleniyor.