Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında akşam yemeği programı gerçekleştirdi.

Bir otelde düzenlenen programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, emniyet mensupları ve gaziler katıldı. Vali Şahin ve Emniyet Müdürü Yavuz, 9 ay önce Cizre'de el bombalı saldırı sonucunda gazi olan Samsunlu polis Numan Gün ve ailesiyle yakından ilgilenip, beraber yemek yedi.

SON NEFESİMİZE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Polis teşkilatının 171. buruk ama her zamankinden daha inançlı kutladıklarını ifade eden Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ''Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde teşkilat mensuplarımız vatanın birlik ve beraberliğiyle bölünmez bütünlüğünün sağlanması, şehitlerimizin kanıyla renklenen al bayrağımızın göklerde ebediyen dalgalanması, milletimizin can ve mal güvenliğinin temini için canı pahasına görev yapıyor ve gözünü kırpmadan şehit oluyor. Tehtitler karşısında bu millet, askeriyle polisiyle şehit olmayı her zaman gurur kaynağı olarak gördü. Bu vesileyle, teşkilat mensuplarımıza ve fedakar ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı dilerim. Bir kez daha şehitlerimizin manevi huzurunda kaynağı ne olursa olsun, her türlü terör ve yasa dışılıkla, anayasadan aldığımız güçle son nefesimiz ve son damla kanımıza kadar mücadelemize devam edeceğime söz veriyorum'' diye konuştu.

ZAFİYETE FIRSAT VERMEMELİYİZ
Bu yılki 10 Nisan Polis Günü kutlamalarının daha mütevazi ve şehitler dolayısıyla daha sakin olduğunu kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''Şehit ailelerimizle ve gazilerimizle yeterince ilgilenemiyor olabiliriz. Ama bunu biraz tembelliğimize biraz iş yoğunluğumuza verin lütfen. Sizden gelen istekler bizim için emir. Siz eksikliklerimizi kapatın ve yapmamız gerekenleri söyleyin lütfen. Samsun şehrimiz sakin, belki ufak tefek trafik kazalarıyla huzurumuzun kaçtığı fakat terör anlamında hiçbir şeyin olmadığı ama olmayacağı anlamına da gelmediği bir şehir. Dünden daha uyanık olmamız gerekiyor. Terör örgütünün arkasındaki güçler, dolayısıyla terör örgütü Karadeniz bölgesine ulaşmayla ilgili yapılacak çabada Samsun'un biraz hedef gibi görmekte. Onun için 24 saatimizi hem uyanık hem de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Emniyet mensubu ve jandarma ile el ele verdik yol boylarını, şehirler arası yolların giriş çıkışlarını, şehrimize ilçelere giden yollarda belli noktalarda, sürekli aynı yerlerde olmayan bölgelerde araçların kontrolü noktasında ciddi çaba harcıyorlar. Bu çalışma zaman zaman eleştirilebilir, ama bu mücadeleyi asla bırakmayacağız. Çünkü hiçbir zafiyete fırsat vermememiz gerekiyor. Aksi takdirde yarın olası olumsuzluklar bizleri üzer. Devlet çok kararlı biçimde bu mücadeleyi sürdürüyor. hükümetimizin aldığı karar asla geri adım atılmayacak ya teslim olacaklar ya da kökü kazınıncaya kadar bu mücadele devam edecek'' dedi.

Zerrin SOMUNCU