AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.
Sözlerine el ele ve omuz omuza bir bayram yaşadığımızı belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir başka bayram yaşıyoruz. Bir taraftan terörle mücadele diğer taraftan el ele omuz omuza bir bayram yaşıyoruz. Bin yıldır tek millet tek vatan tek bayrak anlayışıyla istikbalimiz ve istiklalimiz için gözlerini kırpmayan şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Terörle yapılan mücadele operasyonlarında ve 15 Temmuz'da yurdumuzu alçaklara uğratmamak için kendisini siper eden şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimiz arasında ayrımcılık fitnesi çıkartmaya çalışanlar olduğunu görüyorum. Her şehidimizin ve her gazimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. 15 Temmuz konusundaki hassasiyetimizin sebebi Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana bağımsızlığımıza ve geleceğimize yapılan en büyük saldırı olması nedeniyledir. FETÖ ihanet çetesinin yaptığı bu saldırıyı genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milletimizin tek vücut olarak ödemiş olması tarihte eşine ender rastlanan bir cesaret ve başarı örneğidir. Bunun ötesinde tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin bizim nazarımızdaki yeri aynıdır' ifadelerini kullandı.
Çanakkale'deki şehitlikte yaşananlara ilişkin açılamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çanakkale'de şehitlerimizin yattığı o topraklarda malum ana muhalefet partisinin yaptığı toplantıda neler olduğunu gördünüz. Ayrımcılık yapanlar onlar. Onlarda şehide saygı yok gaziye saygı yok. Onlar bu ülkede her zaman ne yazık ki bu anlayışla yürüdüler. Ülkemizin ve milletimizin birliği beraberliği için verdiğimiz mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan şehitlikteki görüntülere ilişkin açıklama