Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın'ın da bulunduğu kahvaltıda şoför esnafıyla sohbet eden ve sıkıntılarını dinleyen Genç, 'Samsun Ulaşım Çalıştayı ve Ekonomik Çalıştayı'nı düzenleyen Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Bu şehri stratejik üs yapmamız için hızlı, kolay ve ucuz ulaşılabilir şehir olmamız şart' dedi.

Ulaşımın bir şehrin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Başkan Genç, 'Bir şehrin ulaşımı ne kadar iyi olursa, gelişimi de o kadar hızlı olur. Şoför esnaflarımızın da bu şehirde sıkıntıları var. Bunların hepsini biliyorum. Şehir merkezimizin ilçelerle olan ulaşım sıkıntısı olsun, şehir merkezinde trafik sıkıntısı olsun, hepsi şoför kardeşlerimizi etkilemektedir. Şoför esnafımız bu şehir için çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Hepimiz bu şehrin havasını soluyoruz. Dolayısıyla sizlerin söyleyeceği sözler, vereceği fikirler şehrimizi daha ileri taşıma noktasında bizim için önemlidir' diye konuştu.

'KALKINMANIN TEMELİ ULAŞIMDIR'

Şehirleri kalkındıracak olanın yerel yönetimler olduğunu ifade eden Genç, 'Belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Şehir olarak insanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek stratejiler geliştirmeliyiz. Ortak akılla çalışarak şehrimizin ulaşım anlamında sorunlarını çözdüğümüz takdirde inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Ancak Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Kalkınmanın temelinde ise ulaşım ve ulaştırma yatar' şeklinde konuştu.

'ÜRÜNLER LİMAN VE HAVALANI İLE BULUŞMALI'

Dünyanın 3. bin yılın başında baş döndüren bir hızla değiştiğine ve Türkiye ile dünyadaki ekonomik gelişmelerin Samsun'a yeni fırsatlar sunduğuna vurgu yapan Genç, 'Bugün şehirler yarış içerisinde. Geçmişte bir ticaret şehri olan ve Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olan Samsun olarak, şehrimizde, çevre illerde ve Anadolu'da üretilen ürünleri deniz, demir ve hava yolları ile hızlı, kolay ve ekonomik şekilde buluşturmalıyız. Üretim ve tüketim merkezleri, yani liman ve ard bölgeler arası ilişkileri kurmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'U UÇURACAK ÖNERİLER

Samsun'un ekonomik kalkınması için ulaşım anlamında yapılması gerekenleri de sıralayan Başkan Genç şunları kaydetti: 'Hükümetimiz Samsun-Ankara arası Hızlı Tren Hattı'nı yapıyor. Bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak Samsun-Batum demiryolunu da hayata geçirmeliyiz. Yine Samsun-Irak demiryolu tamamlanmalıdır. Batman'ın Kurtalan ilçesinden Irak'ın Zaho kentine kadar olan 100 kilometrelik kısım tamamlandığında Samsun Orta Doğu'ya bağlanacaktır. Samsun havalimanı yolcu ve kargo bölümleri geliştirilerek bölge havalimanı olmalıdır. Ayrıca Tekkeköy'e Serbest Ticaret Bölgesi, en az 20 milyon metrekarelik Büyük Organize Sanayi Bölgesi ve Bölge Aktarma Limanı kurulmalıdır. Lojistik Köy de bu bölgede lojistiğin her alanını kapsayacak şekilde yapılmalıdır.'

'ŞOFÖRLER MAĞDUR EDİLMEMELİDİR'

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın da Samsun'daki şoförlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Başkan Genç'e teşekkür etti. Apaydın, 'Şoför esnafı Türkiye'de çok büyük bir sektördür. Samsun da bu sektörün bir parçasıdır. Biz, şehrimizin her köşesinde yük ve yolcu taşıyan, alın teri ile ailelerini geçindiren bir teşekkülüz. Şoför esnafının bu şehirde sıkıntılar yaşadığı bir gerçektir. Şoför esnafı diğer ulaşım alternatiflerine asla karşı değildir. Ancak ulaşım alanında yenilikler yapılırken dolmuş ve minibüs şoförlerinin de mağdur edilmemesini istiyoruz' açıklamasını yaptı.