Muhtarların taleplerini dinleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 2 yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri anlattı.

Kırsal mahalle muhtarlarının yanı sıra Büyükşehir Kanalizasyon Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör ile belediye başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda Başkan Togar, muhtarlara belediyenin alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler vererek mahallelerde yapılacak düzenlemeleri anlattı.

Kırsal mahallelerin sıkıntılarının, isteklerinin merkez mahallelerden farklı olması nedeniyle öncelikle 31 kırsal mahalle muhtarı ile bir araya geldiklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Yaz ayının gelmesi yağışların son bulması ve havaların ısınması ile çalışmalarımıza daha da hızlandırdık. Yaz dönemi yol haritamızı belirlemek için istişareler toplantılar düzenliyoruz. İlk olarak kırsal mahalle muhtarlarımız ile bir araya geldik. Kırsal mahallelerimiz merkez mahallelerimize göre farklılık gösteriyor. Onların istekleri sıkıntıları daha farklı alanlarda seyrediyor. Biz de bu farklılıkların bilinciyle bu hafta kırsal mahalle muhtarlarımız ile buluştuk. Haftaya da merkez mahalle muhtarlarımız ile bir araya geleceğiz. Daha sonra ise Büyükşehir Belediye başkanımızı da davet ederek kapsamlı bir toplantı ile ilçemizde yapılacak olan planlanan ve yapılması gerekenleri masaya yatırmayı düşünüyoruz' dedi.

Yaz döneminde yapacakları çalışmalarda daha önceki aylardaki gibi Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir şekilde hareket edeceklerini söyleyen Başkan Togar, bu yıldan itibaren muhtarların sorunlarını, yapılması gereken hizmetleri yazılı olarak belediyeye bildirmeleri gerektiğini, belirterek, "İlgili başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle toplantı yapıp, yaz döneminde hangi mahallede, hangi hizmetin hangi tarihte yapılacağını takvime bağlayacağız. Böylece hem belediye olarak biz hem de mahalle muhtarlarımız hangi hizmetin ne zaman yapılacağını önceden bilmiş olacak. Amacımız bir çalışma takvimi çerçevesinde 2016 yılındaki çalışmalarımızı, bir zemine oturtarak yürütmeyi planlamak, bugün ilk adımını atmış olacağız. Bundan sonraki günlerde de bu adımları günü, vakti, saati geldiği müddetçe de atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HERKESE VE HER BÖLGEYE ADALETLİ VE EŞİT HİZMET

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye seyyar bir konkasör tesisi kurması gerekliliğini anlatan Başkan Togar, 'Bu kadar büyük bir coğrafyaya sahip olan ilçemize Büyükşehir Belediyemiz seyyar bir taş kırma tesisi kurması artık gereklilik haline geldi. Böylelikle gerekli olan malzeme taşıma maliyeti ve zaman kaybı olmadan hemen ihtiyaç duyulan yere sevk edilebilir. Bizim hizmet anlayışımızda her mahallemize her bölgemize eşit ve adaletli hizmet götürmek yatıyor. Bireysel, kişisel hizmet yerine toplumsal hizmet yapmamız çok önemli. 2015 yılında SASKİ ilçemize 15 milyar lira yatırım yaptı. Bu yıl da 5 milyar lira yatırım planlıyor. Bu yıl sonunda ilçemizdeki tüm alt yapı sorunları tamamen halledilmiş olacak. 2016 yılı ilçemizin her alanda altın çağını yaşayacağı hizmetlerle ve projelerle dolu bir yıl olacak' şeklinde konuştu.