Gaziosmanpaşa Belediyesi, yardımsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında 'İyiliğe El Uzat' organizasyonu adı altında köprü oluşturdu. Gaziosmanpaşa Belediyesine ait 444 0 467 no.lu çağrı merkezini arayan vatandaşlar, kestikleri kurbanlıkları ihtiyaç sahiplerine dağıtılması yönünde yardım istiyor. Çağrı merkezindeki belediye çalışanları, bağış yapmak isteyen vatandaşların iletişim bilgilerini alıp, etleri toplayacak ekiplere iletiyor. Ekipler ise kısa zamanda hayırsever vatandaşlara ulaşıp bağışlanan etleri alıyor. Hayırseverlerden alınan etler, Belediyeye ait aş evine getiriliyor ve burada yıkanıp eşit parçalar haline getiriliyor. Eşit parçalar haline getirilen etler yine eşit miktarda paketlere dolduruluyor.
Etleri paketleyen ekipler, daha sonra belirledikleri başta yetim öksüz ve kimsesizler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Toplanan etlerden yine ihtiyaç sahibi olup ve İstanbul'da mülteci olarak yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlara da veriliyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, 'Biz belediye olarak 'İyiliğe El Uzat' adı altında organizasyon düzenledik. Hayırseverler yapmak istedikleri bağışların dağıtımında sorun yaşıyorlar. Biz çağrı merkezimiz vasıtasıyla bu hayırseverlerden gelen talepler doğrultusunda mobil ekiplerimiz gidip bağışlanan etleri topluyor. Ardından aşevine getirip burada hazırlıklarını yapıyoruz. Sonrasında bunları paketleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Burada ilçemizdeki yetim ve ihtiyaç sahipleri bunlardan istifade ediyorlar. Dün itibari ile yaklaşık 500 kilo et yardımı topladık. İnşallah bayram süresince bu artarak devam edecek' diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi hayırseverlerden topladığı etleri ihtiyaç sahiplerine d