AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, beraberindekilerle birlikte 30 Ağustos 2015'te Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik bombalı saldırısında, manava sebze almaya giderken patlamaya yakalanarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in ailesini ziyaret etti. Burada Fırat Sımpil'in babası Mehmet Sabri, annesi Kadriye, kardeşleri ve akrabaları tarafından karşılanan Ravza Kavakçı Kan ile beraberindekiler, bir süre aile ile sohbet ederek bayramlarını kutlayıp sorunlarını dinledi.

'Fırat'ı unutmadık, unutturmayacağız'
Burada bir konuşma yapan Ravza Kavakçı Kan, insan hakları başkanlığı olarak, insan hakkı ihlallerine uğrayan aileleri ziyaret ettiklerini söyledi. Ravza Kavakçı Kan, 'En önemli hak yaşama hakkı, güvenlik hakkı. Fırat'ın da ailesini ziyaret etmemiz lazım dedik. Size Cumhurbaşkanımızın, AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdik. Bayramda sizi üzmeye, ağlatmaya gelmedik. Bayramda biliyoruz sizin bayramınız biraz eksik oluyor ama biz de sizin bayramınızda eksiklik varsa, biz de ailelerimizle geçirmek yerine sizlerle bayramı geçirmek istedik. PKK'nın aldığı ilk can değil. Fırat'tan sonra birkaç gün önce Eren Bülbül'ü de şehit verdik. Oraya da gittik. Sizin evladınız bizim evladımız. Fırat 13 yaşında kaldı. Sizin yüreğiniz yanıyor, bizim de yüreğimiz yanıyor. Fırat'ı biz unutmadık, unutturmayacağız. Nasıl Eren Bülbül bizim evladımızsa Fırat da öyle. Fırat'ımız da var. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu topraklarda bizi birbirimize düşürmek isteyen o hain terör örgütünün de kökünü kazıyacağız' dedi.

'Kapıya her çıktığımda oğlumu görüyorum'
Fırat Sımpil'in annesi Kadriye Sımpil, Ravza Kavakçı Kan'ın oğlu ile ilgili söylediği sözler sırasında gözyaşlarını tutamadı. Evinin kapısına her çıktığında Fırat'ı gördüğünü belirten Kadriye Sımpil, 'O yoldan her geçişim bana eziyet oluyor, zorla gidip geliyorum. O yoldan gidip gelmek istemiyorum. Hiç kimse içimi bilmiyor nasıl gidip geldiğimi bir ben bir de Allah biliyor. O yoldan her gittiğimde, kendi kendime acaba bu taşlar mı oğlumun kolunu kopardı diyorum, mayın parçası ile kolu kopmuş' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Sımpil, Kur'an ve bayrağı öperek alnına koydu
Ravza Kavakçı Kan ve beraberindekiler, yanlarında getirdiklerin beyaz örtüye sarılı Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını anne Kadriye Sımpil'e teslim etti. Anne Sımpil, Kan'ın kendisine verdiği Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını 3 kere öpüp alnına koyduktan sonra bağrına bastı.
Ravza Kavakçı Kan ve beraberindekiler daha sonra teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan sivil vatandaşlar ile AK Parti'li yöneticilerin ailelerini ziyaret etmek için Silvan'dan ayrıldı.
Kavakçı Kan'ın Silvan ziyaretinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, Sımpil'in evinin önüne de taşınabilir sinyal kesicinin getirildiği görüldü.

Ravza Kavakçı Kan’dan teröristlerin katlettiği Fırat Sımpil’in ailesine ziyaret